23948sdkhjf

Ingen penge til tyske chauffører

Forleden henvendte to tyske chauffør sig i Farsø for at forhøre, om de kunne få noget af deres tilgodehavende hos Cimbrers luxembourgske selskab, men de måtte rejse hjem med uforrettet sag.

Cirka en snes tyske chauffører har knap 120.000 D-mark til gode hos det nu lukkede Cimbrer T & L, Luxembourg. Det udflagede selskab røg med i købet ved lukningen af det danske T & L.

De tidligere ansattes tegnebog er ved at være tom. Chaufførerne mangler deres diæter for juli måned og hele lønnen plus diæter for august.

Den økonomiske situation fik i onsdags to af chaufførerne til at henvende sig hos direktør Eddy Thorndal Pedersen, Farsø, som stod i spidsen for Cimbrer T & L.

”Eddy Thorndal Pedersen sagde, at han ikke kunne hjælpe os, fordi han ingen penge har, men det har vi heller ikke, så

vi kan ikke betale vores faste udgifter,” fortæller den ene af de tyske chauffør.

Uden resultat

Tyskeren fortæller desuden, at han og hans nu arbejdsløse kolleger også har rettet henvendelse til Contino A/S, Padborg, som heller ikke kunne hjælpe dem.

Henvendelsen til Padborg skete, fordi chaufførerne troede, at der var en sammenhæng mellem Cimbrer og Contino, efter at Eddy Pedersen i forbindelse med konkursen udtalte, at Contino skulle med i det nye firma CC Logistik, Farsø.

I øvrigt vil den tyske kilde gerne være anonym, fordi han har tænkt sig at søge arbejde enten i Danmark - eller hos en dansk vognmand i Luxembourg.

En belastning

Efter det negative udfald af turen til Farsø må chaufførerne nu rejse tilbage til Luxembourg for at få hjælp til at hente deres tilgodehavende hjem.

”Men det kan i bedste fald vare tre måneder - og i værste fald et halvt år, inden vi ser pengene, og der er mange af os, der har kone og børn. Og der skal også betales husleje,” fortæller den tyske chauffør.

Lastbil Magasinet forsøgte i går uden held at få en kommentar fra faglig sekretær i den luxembourgske pendant til Chaufførernes Fagforening, Hubert Hollerich, men det lykkedes ikke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078