23948sdkhjf

Færre kører med overlæs

Til gengæld er der flere overtrædelser af køre-hviletiden, viser resultatet af en landsdækkende storvognskontrol.

En halvering af antallet af overlæs var det mest konkrete - og positive - resultat af den landsdækkende storvognskontrol, der blev gennemført i torsdags den 23. august.

Kontrollen blev foretaget af Rigspolitichefens Færdselspoliti i samarbejde med Københavns Færdselspoliti samt de lokale færdselsafdelinger i Frederiksberg, Gentofte, Lyngby, Gladsaxe, Glostrup og Århus.

Nu foreligger resultaterne af kontrollen, hvor i alt 1681 køretøjer blev kontrolleret. Der blev noteret 528 forseelser og skrevet 422 rapporter.

Med hensyn til overlæs blev det konstateret i 25 tilfælde ud af de 528 forseelser, politiet registrerede. Ved den forrige landsdækkende storvognskontrol i maj stoppede politiet 56 køretøjer med overlæs. Også med hensyn til kørsel med forkerte dimensioner kunne der registreres en fremgang.

b>Ingen forklaring

Kristian Poulsen fra Rigspolitichefens Færdselsafdeling har ingen umiddelbar forklaring på det kraftige fald med hensyn til overlæs og dimensionering.

»Det er en dejlig tendens, men ser vi på tallene på årsbasis, er der dog ikke den store grund til optimisme,« siger Kristian Poulsen.

Chaufførerne i 96 af de stoppede køretøjer havde ikke overholdt køre-hviletiden, hvilket er en mindre stigning i forhold til kontrollen i maj. Til gengæld var der et mindre fald i antallet af hastighedsovertrædelser.

Fordelingen

Rapporterne over forseelserne fordeler sig således:

Bremsefejl: 13

Andre tekniske fejl/mangler: 51

Nummerplader fjernet pga. fejl/mangler: 15

Indkaldelse til syn: 9

Køreforbud: 67

Overlæs: 25

Dimensioner: 62

Køretilladelser ikke erhvervet: 3

Overtrædelse af køre/hviletid: 96

Fejr ved kontrolapparat: 49

Hastighedsovertrædelser: 30.

Hertil kommer et par overtrædelser af straffeloven.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594