23948sdkhjf

Tyskland indfører medvirkeansvar

Tyskland ventes sidst på måneden at vedtage en lov, der kan give meget store bøder til firmaer, som beskæftiger illegale chauffører.

Tyskland sætter nu kraftigt ind mod illegale eksportchauffører. Tyskland ventes sidst på måneden at vedtage et lovforslag, der betyder, at chauffører fra lande uden for EU skal medbringe arbejdstilladelse fra det land, hvori de er ansat, under kørsel i Tyskland.

Samtidig indfører tyskerne medvirkenansvar for de transportkøbere, der benytter illegal arbejdskraft. Bøden for at overtræde loven ventes at få op til 500.000 DM (knap 2 millioner danske kroner).

Med loven er tyskerne foran udviklingen i EU, hvor det tilsyneladende har lange udsigter med en fælles lovgivning på området. Tyskerne vil dog annullere den nationale lov, når der indføres en fælles EU-lovgivning.

EU Kommissionen og EU Parlamentet mener, at ansættelsesattester skal anvendes af alle chauffører i EU, mens Ministerrådet mener, at attesterne alene skal udstedes til chauffører fra lande uden for EU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109