23948sdkhjf

Bordet fanger i sag om fotofælder

Politiet kan ikke først overse en betinget frakendelse af kørekortet, for så siden at bomme vognmanden for forglemmelsen.

Der kan ikke udstedes betingede frakendelser af kørekortet med tilbagevirkende kraft for at overskride hastigheden med mere end 40 pct. af det tilladte.

Det oplyser politiassistent Jørgen F. Petersen fra sekretariatet ved Århus Politi.

»Vognmanden skal være glad for, at man har siddet og sovet i en politikreds, ellers havde forseelsen kostet en betinget frakendelse af kørekortet også,« siger politiassistenten.

Ens forseelser - forskellig straf

På hjemmesiden i går beskrev vi to næsten ens sager. I april røg vognmand Anders Hald Jensen i en automatisk hastighedskontrol i Århus. Højst tilladte fart var 50 km/t, men vognmanden blev målt til at køre 74 km/t minus tre km tolerance - altså 71 km/t.

Politiets afregning lød på en bøde på 2.000 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

En måneds tid senere ramlede vognmand “NN” ind i en laserkontrol på et sted, hvor højst tilladte hastighed ligeledes er 50 km/t. Forseelsen fandt sted i en anden plitikreds.

Målingerne viste 77 km/t minus tolerancen på 3 km/t - altså 74 km/t.

Den lokale politimester sendte “NN” et bødeforlæg på 2.000 kr., men ingen betinget frakendelse af kørekortet.

Politiets fejl

»Sagen fra Århus er, som den skal være - lige efter loven, når det drejer sig om overskridelse hastigheden med 40 pct. At “NN” ikke fik en betinget frakendelse skyldes en fejl,« fortæller politiassistent Jørgen F. Petersen.

Han afviser, at det stedlige politi, hvor forseelsen fandt sted, kan hive sagen op af skuffen igen.

»Det her er en færdselsovertrædelse. Havde det været en alvorlig straffesag, stillede tingene sig helt anderledes,« mener politiassistenten.

Ændrer intet

Anders Hald Jensen afviste for kort tid siden at betale sin bøde og godtage den betingede frakendelse, inden sagen er behandlet i retten.

»At der skete en fejl i den anden sag, ændrer ikke ved det faktum, at sagen fra Århus er behandlet efter bogen, så det kan ikke bruges som bevis i retten,« pointerer politiassistent Jørgen F. Petersen.

Også en anden grund

Vognmand Anders Hald Jensen finder det imidlertid påfaldende, at hans og “NN’s” færdselsforseelse håndteres på hver sin måde, fordi de finder sted i hver sin politikreds.

Det er dog ikke den eneste grund til, at vognmanden sag nu ender i retten. Han er nemlig ikke tilfreds med resultatet af selve målingen.

Læs også artiklen “Teknikken er blevet bedre”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062