23948sdkhjf

Sag om fotofælde ender i retten

Østjysk vognmand tror ikke, at automatikken virker efter hensigten. Desuden er han utilfreds med, at politiets afgørelser tilsyneladende er forskellige rundt om i landet.

Vognmand Anders Hald Jensen, Knebel på Mols vil ikke acceptere Århus Politis afgørelse i en sag om overtrædelse af hastigheden. Overtrædelsen er målt med automatisk måleudstyr. Vognmandens sag ender nu i retten.

Vognmanden finder det for det første forkert, at landets politikredse takserer den samme forseelse forskelligt. Dernæst mener han, at resultatet af den automatiske hastighedsmåling er forkert.

Derfor nægtede han at betale et bødeforlæg på 2.000 kroner samt modtage en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Forseelsen går ifølge politirapporten ud på, at vognmanden har kørt 74 km/, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t for tunge køretøjer.

Politirapporten

I rapporten fra Århus Politi er Anders Hald Jensens forseelse beskrevet således:

“Ifølge politirapport af søndag den 8/4-2001 kl. 20.59 er De sigtet for overtrædelse af færdselslovens § 118, jf. § 43, stk. 2 ved den 8. april 2001 kl. 20.59 at have ført lastbil OM 93059 ad Grenåvej i sydlig retning ved Lystrupvej/Hørgårdsvej i Risskov med mindst 71 km/t, selv om hastigheden for vogntoget ikke må overstige 50 km/t, hvilket udgjorde en overskridelse på mere end 40 procent af den tilladte hastighed.

Målemetode: Aut. trafikkontrol. Målt hastighed: 74 km/t. Tolerance: +/- 3 km. Mindstehastighed: 71 km/t, højst 77 km/t.

Hvis de kan erkende Dem skyldig, kan sagen afgøres uden retslig forfølgning ved at De vedtager en bøde på 2.000 kr. og betinget frakendelse af førerretten i 3 år.”

Usikkerhed ved måling

Vognmanden er utilfreds med resultatet af målingen. Han mener, at den målte hastighed er forkert, og at automatikken ikke virker efter hensigten.

Anders Hald Jensen er ikke den enete, der klager over teknikken. Fra højeste sted i politiets egne rækker lyder der kritik. Midt i juli udtalte chefen for Færdselspolitiet i Århus, Finn Jensen til TV2 Østjylland, at politiet ikke udskriver nær det antal hastighedsbøder, som etaten forventede som resultat af fotofælderne. Det skyldes, ifølge politichefen, at der er problemer med teknikken. Problemer som leverandøren af fotofælderne arbejder på at få løst.

Anders Hald Jensen mener, at når selv politiet kan se, at der er noget i vejen med målingerne, så vil han ikke uden videre afregne, inden sagen er prøvet ved retten.

Lov er ikke altid lov

Færdselslovens § 118, jf. § 43 stk. 2. Det er de paragraffer, som Andes Hald Jensen er sigtet efter, og som ifølge Århus Politi skal koste 2.000 kr. og tre års betinget frakendelse af kørekortet.

Lastbil Magasinet er i besiddelse af et bødeforlæg, som en af Anders Hald Jensens kolleger har modtaget fra en anden politikreds.

Sagerne er næsten identiske. Paragrafferne er de samme, men kollegaen blev noteret for at køre med en hastighed på 77 km/t inden for bygrænsen. Alligevel kan han nøjes med en bøde på 2.000 kroner. Ikke ét eneste sted i det brev, han har modtaget fra politiet, står det nævnt, at han også får en betinget frakendelse af kørekortet. Bøden er i øvrigt betalt.

Kollegaens sag får Anders Hald Jensen til at spørge sig selv, om der gælder forskellige love i de forskellige politikredse. Ifølge vognmanden er dette forhold en ekstra grund til, at han ønsker at står ansigt til ansigt med dommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079