23948sdkhjf

EU vil have svar fra Østrig om økosystem

Den østrigske regering skal nu stå til regnskab over for EU-Kommissionen på grund af den problematiske drift af det elektroniske økopointsystem.

Det fremgår af et svar fra Kommissionen på den samlede henvendelse fra DTL og ITD om de store problemer, transportørerne hver dag konfronteres med i Østrig.

DTL og ITD opfordrede 10. juli EU-Kommissionen til at sikre, at der skabes orden i det kaos, der er med den elektroniske registrering af kørsel i og gennem Østrig. I henvendelsen blev det slået fast, at der er registreret et uacceptabelt stort antal sager blandt danske transportvirksomheder.

Det blev samtidig understreget, at vognmand og chauffør som regel ikke har mulighed for at bevise deres uskyld, hvis elektronikken ikke fungerer efter hensigten. Efter østrigsk lovgivning er det nemlig dem, der skal bevise, at de har handlet i god tro.

Af Kommissionens svar fremgår, at nogle af de problemer, DTL og ITD rejser, slet ikke har været kendt i Bruxelles. I svaret udtaler kommissionen også, at en fortsættelse af økopointsystemet i høj grad afhænger af, at samtlige lande støtter et sådant forslag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062