23948sdkhjf

Paul Klinge fylder 80

En markant skikkelse i transportbranhen kan i dag fejre sin 80 års fødselsdag.

Navnet Klinge lyder stadig bekendt i mange transportfolks ører, selv om Paul Klinge ikke har så tæt tilknytning til transporten på gummihjul som for godt en halv snes år siden.

Dengang producerede Paul Klinge Produktion POLAR køleanlæg på fabrikken i Hvam, hvor man var nabo til Norfrig. Samtidig stod Klinge gruppen for import, forhandling og servicering af de kendte Carrier køleanlæg. Endelig stod Klinge for markedsføringen af de franske Benalu aluminiumstrailere i Danmark.

Arbejdende formand

I 1991 blev den store Klinge gruppe imidlertid reorganiseret i forbindelse med et økonomisk uvejr. Men både stifteren Paul Klinge og hans koncern overlevede stormen, og i en alder af nu 80 år er grundlæggeren af Klinge koncernen stadig arbejdende bestyrelsesformand i Klinge Corporation, York, USA, Dan Reefer S.A.E., Ægypten, Paul Klinge Group A/S samt reklamebureauet Mercantila Publishers as og Carit Andersens Forlag.

Sidstnævnte virksomhed er muligvis et af Paul Klinges hjertebørn, idet han i sin tid blev uddannet i en boghandel. Men allerede i 1944 startede han som aktiv erhvervsmand, og kort efter krigen blev han repræsentant i Danmark for York, Borg Warner, der fremstillede større køleaggreggater.

Da Klinge gruppen var på sit højeste, bestod den af over 25 virksomheder med mere end 1.000 medarbejdere.

Der er reception i Paul Klinges hjem i Upsalagade 18, København Ø i dag mellem 15.30 og 18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078