23948sdkhjf

Drejergård-sagen: Penge for juletræerne skal deponeres

Advokaterne i Drejergård-sagen er nu enige om, at restbeløbet for købet af effekter hos T.A. Transport ApS, V. Sottrup, skal indsættes på en spærret konto, indtil ejerforholdet er afklaret.

Hvem der reelt ejer de tre sæt juletræer, som T.A. Transport ApS ved Tom Albrechtsen i sensommeren 2000 solgte til Drejergård Transport ved Johnny Jørgensen, Horsens, er endnu ikke afklaret.

Parternes advokater har dog nu indgået den aftale, at restbeløbet på 53.000 kroner skal indsættes på en spærret konto, indtil Tom Albrechtsen på papiret har bevist, at det er ham, der er den rette ejermand.

Kurator i Omega Transport og Spedition ApS, Hans Jørn Andersen, Århus hævder, at juletræerne stammer fra Elvin Jensens konkursbo, og at pengene derfor skal tilfalde boet.

Vil ikke betale omkostningerne

58.343,43 kroner. Det er det beløb, som Tom Albrechtsens advokat Henrik Kleis, Århus nu har afkrævet Johnny ”Drejergård” Jørgensen, men han afviser at betale de 5.343,43 kroner til dækning af renter, sagsomkostninger og fogedgebyr.

Sidste frist for indbetaling af det samlede beløb var 27. juni.

”Jeg vil ikke betale omkostningerne, fordi de to advokater ikke kan finde ud af det, så jeg sender ingen penge, før jeg får på skrift, at det er i orden, men så er jeg også klar til at sende en check,” fortæller Johnny Jørgensen.

I hårdknude

I alt købte Drejergård effekter for 98.000 kroner hos T.A. Udover de tre sæt juletræer, overtog Johnny Jørgensen en fax og en mobiltelefon.

Kort efter betalte Drejergård 45.000 kroner til Tom Albrechtsen, men så fik Johnny Jørgensen, ifølge sin egen forklaring, brev fra Hans Jørn Andersen, som hævdede at tingene kom fra konkursboet, og at Drejergård ville blive afkrævet pengene én gang mere, hvis han indbetalte de resterende 53.000 kroner.

Derfor ville Johnny Jørgensen ikke betale det resterende beløb, inden advokaterne var nået til enighed om, hvem pengene skulle tilfalde.

Udeblivelsesdom

For en måneds tid siden resulterede det i, at T.A.´s advokat slæbte Johnny Jørgensens hustru Kirsten Jørgensen i Retten.

At det blev hende og ikke ægtefællen, der retsligt blev afkrævet de 53.000 kroner skyldes, at det var hustruen, som underskrev checken på de betalte 45.000 kroner.

Kirsten Jørgensen mødte bare ikke op, og derfor inkasserede hun en udeblivelsesdom.

Endelig i sidste uge, efter Lastbil Magasinets omtale af sagen, kom der gang i korrespondancen mellem advokaterne.

Johnny Jørgensen siger, at han samtidig pr. telefon gjorde klart over for juristerne, at han ikke vil hænge på sagsomkostningerne, når det er dem, der har trukket sagen i langdrag og er uenige om ejerforholdet.

Brevveksling

22. juni retter Henrik Kleis pr. fax henvendelse til Hans Jørn Andersen. Han skriver blandt andet:

”Jeg er blevet kontaktet af Johnny Jørgensen, der oplyser, at han er indforstået med at betale det skyldige beløb, men bange for at betale til den forkerte part. Da det forekommer noget uheldigt, at debitor påberåber sig usikkerhed omkring kreditoridentiteten til ikke at betale noget som helst beløb, foreslår jeg, at vi enes om, at beløbet afkræves Drejergård og ved indbetaling indsættes på en deponeringskonto, indtil vi har en indbyrdes afklaring. Det må dog i givet fald forudsættes, at denne afklaring opnås hurtigst muligt, og at vi evt. i nær fremtid afholder et fælles møde, hvor repræsentanter for T.A. transport deltager.”

Under strafansvar

Kurator Hans Jørn Andersen tilsluttede sig forslaget under forudsætning af, at pengene deponeres, til der er opnået en afklaring af ejerforholdet til juletræerne

Af tidligere brevudveksling i sagen mellem advokaterne fremgår det, at kurator har et vidne, som under strafansvar har forklaret, at Elvin Jensen har bortskaffet tre sæt juletræer i forbindelse med Omegas konkurs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062