23948sdkhjf

Vognmand hænger stadig fast i sæben

I november sidste år købte vognmand Kaj Ole Rasmussen, Serridslev, varer for godt 17.000 kroner hos Euroquem. Siden har han uden held forsøgt at komme ud af handlen. Sagen er nu endt med retslig inkasso.

Kaj Ole Rasmussen vil ikke give sig en tomme. Vognmanden vil hverken betale, eje eller bruge Euroquems produkter. Han mener desuden, at firmaet bruger hundehandlermetoder, så han opfordrer kolleger i branchen til at vise sælgerne vintervejen.

Nu har Euroquem sendt hans regning til inkasso, men vognmanden kæmper videre mod det han kalder "at røvrende kunder".

”Jeg købte varerne, fordi sælgeren Anders Maach var anstrengende og ikke var til at slippe af med. Han blev ved med at ringe, og en dag kom han også anstigende. Jeg kunne heller ikke forestille mig, at det ikke var reelle folk, jeg havde med at gøre. Hvis her nogensinde viser sig personer af samme slags, vil de få et spark i r….,” fastslår vognmand Kaj Ole Rasmussen, Serridslev Tanktransport ved Horsens.

Historien kort

I november 2000 begik han, ifølge eget udsagn, den brøler i en dårligt belyst hal at sætte sit navnetræk på en faktura fra firmaet Euroquem, Ishøj, der blandt andet forhandler sæber og smøremidler til vognmandsbranchen.

Altså bare til priser, som siger spar to til, hvad Lastbil Magasinet har kunnet finde frem til andre steder.

Sagen blev omtalt på hjemmesiden 20. februar i år i artiklen: ”Vanvittige priser på sæbe og smøremidler.”

Væsentligt dyrere

For at sætte tingene i perspektiv gav han 127 kroner literen for affedtende sæbe. Det kan fås andre steder til otte kroner plus moms.

Fedt til drejeskamlen kostede i Ishøj 233 kroner pr. dåse. Samme vare koster andre steder 31,40 kroner uden moms. Endelig forlangte Euroquem 142 kr. pr. fedtpatron. Den fandt vi til 24,40 kroner plus moms andre steder.

I alt lød Kaj Ole Rasmussens regning dengang på 17.280 kroner, som han nægtede at betale.

”På forhånd anede jeg ikke, hvad den slags ting koster. Jeg får altid vasket i Århus, og vi får normalt smurt på værkstedet. Jeg synes bare, det kunne være en idé at sende fedt til drejeskamlen med chaufførerne, hvis den blev tør, men bare ikke til den pris,” påpeger Kaj Ole Rasmussen.

Sendte produkterne retur

Da den økonomiske sandhed gik op for vognmanden, returnerede han hele forsendelsen uåbnet til Euroquem.

Det fik firmaet til at komme med det udspil at give Kaj Ole Rasmussen en 20 procent prisreduktion, så beløbet til betaling endte på 13.824 kroner. Vognmanden skulle så tage varerne retur - igen.

Firmaet lod samtidig forstå, at de 20 procent var sælgerens provision. Den tror Kaj Ole Rasmussen ikke på, og han afviste totalt at få varerne inden for sin dør. Sidst på vinteren endte det med, at Euroquems salgschef Jens Kirkegård besøgte vognmanden i Serridslev.

”Han tilbød, at jeg kunne nøjes med at modtage det halve af varerne og betale halvdelen af prisen, men det er slet ikke det, det handler om, så jeg tilbød salgschefen at betale alle omkostninger i forbindelse med forsendelserne, hvis handlen gik tilbage. Det kunne så bare ikke lade sig gøre at komme ud af aftalen,” fortæller vognmanden.

Jens Kirkegård lod i øvrigt på et tidspunkt Lastbil Magasinet forstå, at han ikke vil diskutere tingene med os, og at vi bare kan skrive om sagen, hvis det er det, vi vil.

Røg til inkasso

Efter Jens Kirkegårds visit gik tingene i hårdknude, og 7. juni modtager vognmanden et brev fra Creditringen A/S, København. Nu lyder kravet på 20.085 kroner. Det er det oprindelige beløb på 17.280 kroner plus 1.555,20 i renter og 1.250 kroner til inkassoomkostninger. Betales der ikke inden 11 dage ”kan kravet videreføres ved retten.”

Kaj Ole Rasmussen vælger at negligere henvendelsen – også fordi han ikke er i besiddelse af varerne. De er som bekendt i Euroquems varetægt.

I sidste uge kom endnu en rykker fra Creditringen. Nu er beløbet på 20.406,16 kroner. Renterne er steget til 1.676,16 kroner og omkostningerne til 1.450 kroner. Betalingsfristen er 27. juni, og igen truer Creditringen med at videreføre sagen til retten for varer, som vognmanden ikke har i sin varetægt.

Kender situationen

”Vi er klar over, at vognmanden har returneret varerne. Det vil Euroquem ikke acceptere, da der ikke var en skriftlig aftale om det med vognmanden. Det, der sker nu, er, at sagen sendes i retten, fordi det er det, vores kunde (Euroquem, red.) ønsker,” fortæller Lene Jørgensen fra Creditringen.

Det ændrer ikke på Kaj Ole Rasmussens betalingsvilje. Han har for længst blandet sin advokat Gert Lund, Århus, ind i sagen.

”Parterne kommer ikke rigtigt videre, og min klient vil bare ikke betale, så nu afventer vi en stævning,” fortæller Gert Lund.

Inden Kaj Ole Rasmussen i sin tid returnerede sæben og smøremidlerne, forsøgte han at få en aftale med Euroquem. Det kunne bare ikke lade sig gøre.

Lastbil Magasinet har i dag pr. mail sendt denne artikel til Jens Kirkegård, hvis han eventuelt nu har lyst til at kommentere på firmaets kundepolitik.

Læs også artiklen: ”Nok ikke helt ren sæbe i dunken.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172