23948sdkhjf

Omstridt vognmand har betalt

Selv om vognmand Ulla Pedersen fra Karrebæksminde i første omgang afregnede med SiD og undgik at blive erklæret konkurs, er der ikke lys for enden af tunnelen. Fagforeningen står klar med et nyt krav og en ny konkursbegæring.

”Ulla Pedersen har indbetalt 16.043 kroner, men nu går vi efter en konkurs med et krav på 20.000 til 25.000 kroner på fire - måske fem manglende ansættelseskontrakter,” fortæller faglig sekretær i SiD Næstved, Lennard B. Nielsen.

1. juni indgav SiD konkursbegæring mod vognmanden med et krav på 17.331,50 kroner, som blandt andet dækker manglende feriepengeindbetalinger til flere medlemmer, der tidligere var ansat hos Ulla Pedersen i Karrebæksminde.

Hun er som bekendt gift med vicepolitikommissær Kim Pedersen, der p.t. er udlånt fra Rigspolitiets Færdselsafdeling i København til Færdselsstyrelsen.

Lennard B. Nielsen forklarer mankoen på det indbetalte beløb og det oprindelige krav med, at nogle salærer bortfaldt ved betalingen.

Nye krav på vej

”I første omgang er hun reddet fra konkursen, men vi prøver igen, for er Ulla Pedersen først erklæret konkurs, har hun vanskeligere ved at åbne igen, og vi har ikke brug for useriøse vognmand af hendes slags,” påpeger den faglige sekretær.

Ulla Pedersen var i øvrigt i Retten 20. juni sidste år – også med en sag om en manglende ansættelseskontrakt. Det var ved den lejlighed, at ægtefællen, vicepolitikommissær Kim Pedersen repræsenterede hustruen.

SiD stod samtidig med et lønkrav, men det kunne fagforeningen ikke bevise på grund af manglende dokumentation.

Sagen endte med forlig, hvor Ulla Pedersen måtte betale den tidligere chauffør 5.000 kroner i erstatning for den manglende kontrakt.

Linjen lagt

Til dato kan SiD påvise med sikkerhed, at fire tidligere medarbejdere i Karrebæksminde-firmaet aldrig fik kontrakt på deres ansættelsesforhold. Omregnet i penge giver det et krav på 20.000 kroner.

”Der er måske én sag mere. Vi kan bare ikke rigtigt blive enige om ansættelsesdatoen, så vi undersøger tingene,” forklarer Lennard B. Nielsen.

I dag er forretningen Ulla Pedersen afhændet, som det hedder i Rigspolitichefens redegørelse til Justitsminister Frank Jensen (S).

Ministeren bad om politichefens forklaring på forholdene, da medlem af retsudvalget Peter Skaarup (DF) stillede en række kritiske spørgsmål til Frank Jensen i anledning af sagens omtale i Lastbil Magasinet.

Peter Skaarup fandt nemlig, at blandingen i cocktailen: Færdselsstyrelsen – vognmandsbranchen er lidt uheldig og kan give en interessekonflikt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062