23948sdkhjf

Lastbil Show 2001: Sundahls amerikanerbiler

Stig Sundahls sorte og bordeauxfarvede biler er velkendte på de danske landeveje, og mange har set hans langsnudede Kenworth på udstillinger. Nu har han fået en fladnæset amerikaner af samme mærke, som også er værd at lægge mærke til.

Sundahls nye 3-akslede Kenworth er fra 1989, og den minder på flere punkter om den to år yngre langsnudede kollega. Motoren er f.eks. den samme, en 6-cylindret 14,6 liters Caterpillar, der yder 425 hk. Mange af instrumenterne er også næsten identiske.

Derimod er gearkassen på 89-modellen ret speciel. Ligesom på den langsnudede er det en Fuller gearkasse, men den er med kabeltræk. "Man har lige knap den samme føling, fordi der ingen stang er ned i kassen, så det kræver lidt tilvænning," siger Stig Sundahl, som har et godt sammenligningsgrundlag, idet han selv er fast chauffør på den langsnudede Kenworth.

Begge Sundahls amerikanerlastbiler kan ses på Lastbil Show 2001, der finder sted i den kommende weekend på de udendørs arealer ved Dronning Margrethe Hallerne i Fredericia.

Showet åbner klokken 10 både lørdag og søndag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047