23948sdkhjf

Om igen hr. Justitsminister

Medlem af retsudvalget Peter Skaarup (DF) er slet ikke tilfreds med ministerens svar i sagen om vicepolitikommissær Kim Pedersen dobbeltrolle i Færdselsstyrelsen og hjemme i hustruens nu afhændede vognmandsforretning. Derfor bombarderer Peter Skaarup nu Frank Jensen (S) med en ny række spørgsmål.

Ikke godt nok – om igen!

Det er medlem af retsudvalget, Peter Skaarups mening om de svar, han fik i sidste uge på sine spørgsmål stillet til Justitsminister Frank Jensen vedrørende vicepolitikommissær Kim Pedersens rolle, dels som ansat i Færdselsstyrelsen, og dels hjemme i hustruen Ulla Pedersens nu afhændede vognmandsforretning i Karrebæksminde. Derfor har udvalgsmedlemmet nu en ny række spørgsmål på vej til ministeren

I artiklerne på hjemmesiden i fredags tillagde Kim Pedersen sig kun en birolle i sin forklaring til Rigspolitichefen, men skriftlig dokumentation til og fra firmaet i Karrebæksminde viser, at kommissæren tilsyneladende står øverst på rollelisten. En formodning som SiD, Næstved, deler, da afdelingen kun to gange har snakket med den kvindelige vognmand. De resterende diskussioner om problemer i virksomheden er ført med ægtefællen.

Spørgsmål på vej

Rigspolitichefens Centrale Samarbejdsudvalg har nu nedsat et udvalg, som skal gennemgå listen over bijobs, som er forbudt land for ansatte i etaten. Det udvalg vil Peter Skaarup godt fyre lidt op under.

”Man kan godt tænke sig, at spørgsmålene til ministeren og skriveriet om sagen har sat noget i gang, men jeg vil vide præcis, hvilke initiativer der i fremtiden bliver taget for at sikre mod tilfælde, hvor politifolk har vognmandsbranchen som bierhverv og dermed kommer til at spille en dobbeltrolle,” pointerer Peter Skaarup.

I sine nye spørgsmål til ministeren tager udvalgsmedlemmet udgangspunkt i artiklerne bragt på Lastbil Magasinets hjemmeside fredag 25. maj og mandag 28. maj.

Fem skud fra hoften

I sin henvendelse til ministeren beder Peter Skaarup ham svare på følgende fem punkter:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer der vil blive taget for at sikre, at tilfælde, hvor politifolk har bierhverv som vognmænd og chauffører og dermed spiller en dobbeltrolle, i fremtiden kan undgås. Der henvises til artikler i Lastbil Magasinet vedrørende en aktuel sag vedrørende en vicepolitikommissærs medvirken i hustruens vognmandsforretning.”

”Mener ministeren, at det er særligt betryggende, at både Rigspolitichef og Færdselsstyrelsen var orienteret om den pågældende vognmands dobbeltrolle uden at have grebet ind.”

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor det var så stor en hemmelighed sidste år, da hverken politichefen eller ministeriet ville svare en SiD-afdeling, om de var orienteret om vicepolitikommissærens engagement i hustruens forretning.”

”Er ministeren enig i følgende udtalelse fra formanden for Foreningen af Danske Langtursvognmænd (FDL) Jens Tidemann til Lastbil Magasinet i anledning af oplysningerne om, at der i Rigspolitichefens kartotek over politifolks godkendte bierhverv figurerer cirka en snes betjente med tilknytning til vognmandsbranchen: ”Det er beskæmmende, at vi lever i et samfund, hvor det er nødvendigt, at betjente skal have bijob for at tjene til føden. De burde lønnes, så de kan leve af det, for uanset om det er berettiget eller ej, må der ikke være mistanke om, at de er inhabile. For at bevare den sidste rest af retsbevidsthed, vil det derfor være klogest, at politifolk er uden for enhver mistanke.”

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor man ikke præcis ved, hvor mange betjente, der samtidig med deres job som betjent har tilknytning til vognmandsbranchen, og hvad der vil blive gjort for at gøre disse oplysninger helt præcise og uangribelige.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094