23948sdkhjf

20 betjente arbejder i vognmandserhvervet

Politiet har knap 20 ansatte, der har tilladelse til at drive bierhverv inden for den tunge trafik. En arbejdsgruppe skal nu revidere listen over politifolks bierhverv.

”Det er beskæmmende, at vi lever i et samfund, hvor det er nødvendigt, at betjente skal have bijob for at tjene til føden. De burde lønnes, så de kan leve af det, for uanset om det er berettiget eller ej, må der ikke være mistanke om, at de er inhabile. For at bevare den sidste rest af retsbevidsthed, vil det klogeste derfor være, at politifolk er uden for enhver mistanke.”

Sådan kommenterer formanden for Foreningen af Danske Langtursvognmænd (FDL), Jens Tidemann oplysningen om, at der i Rigspolitichefens kartotek over politifolks godkendte bierhverv figurerer cirka en snes betjente med tilknytning til vognmandsbranchen.

”Antallet er et cirkatal, fordi der er en vis usikkerhed om opdateringen. Det skyldes, at ikke alle betjente melder tilbage, hvis de ophører med bierhvervet, som det er meningen, at de skal gøre,” forklarer vicepolitimester Jens T. Christensen, Personaleafdelingen hos Rigspolitiet.

Klar ved årets udgang

Det er Rigspolitichefen, der udsender reglerne for, hvilke bijob, der kan tillades, og der findes i dag en liste over job, som er forbudte fritidsbeskæftigelser for betjente.

Modsat hyrevognsbranchen, der er helt lukket land, figurerer vognmandserhvervet ikke på denne liste, men nu er der nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på tingene.

”Gruppen er nedsat af Rigspolitichefens Centrale Samarbejdsudvalg, og tidsfristen for arbejdet er sat til årets udgang,” fortæller Jens T. Christensen.

Jens Tidemann kan til fulde tilslutte sig en revision af listen.

”Jeg kender til et par betjente, der kører som chauffører i fritiden. Det er gode og retskafne folk, så en vognmand, som kan finde sådan et par afløsere, er godt hjulpet. Men det er en skidt cocktail, for betjente er også kun mennesker, og der er et dobbeltproblem, hvis de kontrollerer branchen den ene dag - og sidder bag rattet den næste,” mener formanden.

En ordentlig løn

Et udsat, barskt job med mærkelige arbejdstider og et stort ansvar for en lille løn. Sådan betegner Jens Tidemann jobbet som betjent i dagens Danmark, og han synes, at politifolk burde behandles, så de kan klare sig uden at have bierhverv.

Samtidig påpeger han, at tiden brugt på bijob kan anvendes mere fornuftigt, blandt andet ved at etaten tager sine opgaver alvorligt.

”P.t. er politiet under anklage for ikke at tage branchens anmeldelser alvorligt om manglende tilladelser og medvirkeansvar efter straffelovens paragraf 23. Det kan godt ske, at politimestrene ikke synes, at sagerne er særligt sjove at efterforske, men politiet skal ikke på den ene side jagte os, hvis man på den anden ikke vil tage sig af vore anmeldelser om ulovligheder,” pointerer Jens Tidemann.

Deler synspunkt

Det synspunkt deler formanden for DTL Kaj Nielsen. Han efterlyser, at politiet nu kommer i omdrejninger.

Udover at Kaj Nielsen siger: ”Det lyder helt mærkeligt,” vil han for nuværende ikke kommentere oplysningen om den lille snes betjentes bijob i branchen.

Det lykkedes ikke at få en kommentar fra politiinspektør Mogens Wilbert, Rigspolitiet København, om betjentes bijob på vejen, som ifølge kilder også involverer færdselsbetjente.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062