23948sdkhjf

Det handler også om moral

Kan en betjents habilitet komme i farezonen ved at sammenblande hans private og tjenstlige affærer, er det tilladt at sige nej, så der ikke senere kan sættes en finger på politimandens renomme.

”Umiddelbart kommer det måske slet ikke ind under bierhverv at repræsentere sin hustru i Retten, men konkret er det en god idé at vurdere tingene,” forklarer vicepolitimester Jens T. Christensen, Rigspolitiets Personaleafdeling B.

Vicepolitimesteren ønsker i øvrigt ikke at kommentere sagen vedrørende vicepolitikommissær Kim Pedersens to kasketter: Dels som repræsentant for hustruen Ulla Pedersens nu afhændede vognmandsforretning, og dels kommissærens tjenstlige arbejde i Færdselsstyrelsen. Sagen blev senest omtalt i to artikler på hjemmesiden i fredags.

Fredag morgen sendte Lastbil Magasinet pr. mail de to artikler til Rigspolitichefen, og vi blev senere ringet op af vicepolitimesteren, som forklarede, at han ikke havde set artiklerne.

En balancegang

Vicepolitimesteren fortæller, at hvis en politimand modtager en anmeldelse om en ulovlighed begået af naboen eller et familiemedlem, så kan han erklære sig for inhabil, når tingene skal undersøges.

”Føler betjenten, at han er for tæt på til at behandle sagen, hvis den for eksempel drejer sig om hans søster, så lader han en anden tage sig af den. På den måde undgår han at sammenblande det private og sit job,” forklarer Jens T. Christensen.

Vicepolitimesteren påpeger, at spørgsmålet om at adskille forholdet mellem privatliv/arbejde inden for politiet ikke adskiller sig fra andre erhverv i samfundet, hvor tingene heller ikke må sammenblandes af hensyn til den ansattes habilitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093