23948sdkhjf

Vognmand manipulerer med retssystemet

Vognmand Ulla Pedersen har forsøgt at trække en sag, rejst af en tidligere ansat, tilbage fra Retten i Næstved. Samtidig beskyder hun SiD for at chikanere hende, men fakta er, at den tidligere ansatte stadig vil slæbe vognmanden for dommeren, så han føler sig ført bag lyset af arbejdsgiveren.

SiD har en håndfuld sager mod vognmand Ulla Pedersen, Karrebæksminde, på vej i Retten.

Faktisk var der berammet retsmøde, men så sendte vognmanden et brev til myndigheden, hvor hun tilbagekaldte to af sagerne.

Den ene på det grundlag, at chaufføren ikke ønskede sagen gennemført. Det standpunkt kan den tidligere ansatte så bare ikke tilslutte sig.

I den anden sag bestrider hun kravet under henvisning til en samtale ført mellem faglig sekretær Lennard B. Nielsen, SiD Næstved, og vognmandens ægtefælle vicepolitikommissær Kim Pedersen.

Spøger stadig i kulissen

Som det fremgår af brevvekslingen i den første af sagerne, spøger vicepolitikommissæren også i kulissen her. 30. marts skriver vognmanden følgende brev til Retten i Næstved, hvor den tidligere ansatte, KL har rejst krav om feriepenge for 2000 og et løntilgodehavende:

Påstand: Sagsøgerens krav kan ikke anerkendes.

Sagsfremstilling:

- SiD´s indstævning af undertegnede har karakter af chikane i forbindelse med manglende ønske om at indgå overenskomst med SiD, idet

- der allerede er indgået forlig med KL om ansættelsesforholdets afslutning, herunder et uklart punkt i ansættelsesvilkårene

- KL ikke var bekendt med nærværende sag før undertegnede rettede henvendelse herom

- KL på intet tidspunkt har anmodet SiD om at rejse nærværende sag

- KL ikke ønsker nærværende sag behandlet ved retten

Underskrevet af Ulla Pedersen.

Ikke helt med på ideen

KL bliver alt andet end glad, da han får kendskab til dette. Han har nemlig ikke set en krone - eller fraskrevet sig retten til at rejse sagen. Langt mindre har medlemmet frabedt sig SiD´s hjælp.

Det fortæller KL sin afdeling i et brev dateret 14. maj 2001.

”Under henvisning til det brev, vognmand Ulla Pedersen v/Kim Pedersen har skrevet til Retten i Næstved 30. marts 2001, skal følgende oplyses: Det brev er ren manipulation fra Kim Pedersens side, det har jeg sagt til Kim Pedersen i telefonen – og det skrev jeg til ham 4. april 2001. Mine krav er ikke indfriet pr. 10. april, hvorfor jeg selvfølgelig ønsker retssagen, jo før jo bedre – for afklaring af mit tilgodehavende.

Underskrevet medlemmet KL.

Kan ikke anerkende sagen

I den anden sag skriver Ulla Pedersen i april, at hun ikke kan anerkende kravet fra den tidligere ansatte MS. Her er Kim Pedersen også tillagt en stor rolle som aktør:

Sagsfremstilling:

- SiD´s indstævning af undertegnede har karakter af chikane i forbindelse med manglende ønske om at indgå overenskomst med SiD, idet

- der bevist, i nærværende stævning, er manipuleret med MS' ansættelsesdato, hvorved man opnår, at pågældende er omfattet af kravet om ansættelseskontrakt, udfærdiget senest efter 30 dages ansættelse, idet

- SiD v/ Lennard B. Nielsen, primo januar 2001, af min ægtefælle, udtrykkeligt blev gjort bekendt med nedennævnte korrekte ansættelsesdato

- MS er ansat 7. januar 2000, og han valgte på SiD´s opfordring selv at forlade virksomheden 3. januar 2001.05.23.

Dokumenter:

Der påberåbes, men som ikke er vedlagt: Lønseddel for december 2000 hvoraf den korrekte ansættelsesdato fremgår. Denne lønseddel foreligger i virksomhedens regnskab, der beror hos revisionsfirmaet Rewi Dano v/Karin Boldt Ringstedgade 4700, Næstved.

Påfølgende Ulla Pedersens to skrivelser til Retten har SiD gennem sin advokat ladet forstå, at der skam er kød på sagerne, og at det er meningen, at de skal gennem systemet.

Ikke en birolle

Lennard B. Nielsen afviser - både ud fra det foreliggende og fra tidligere kontakter med virksomheden, at vicepolitikommissæren er henvist til den birolle i hustruens vognmandsforretning, som han har forklaret Rigspolitichefen (læs artiklen dags dato: ”Vognmand fra Karrebæksminde stoppet.”).

MS var mellem de seks ansatte, som stoppede hos Ulla Pedersen 3. januar i år. Det gjorde de af den simple grund, at der ikke var indbetalt løn for december.

Samme dag sad chaufførerne i SiD´s mødelokale. Da Lennard B. Nielsen efter et kort ærinde kom tilbage, udspandt der sig en godt 20 minutter lang samtale med vicepolitikommissæren, ført fra hans arbejdsplads i Færdselsstyrelsen.

Så som vicepolitikommissæren påstår i sin redegørelse, drejer omtalte kompromis sig altså ikke kun om et par chauffører, men om seks.

Kun to gange

Desuden fastholder Lennard B. Nielsen, at han kun har diskuteret forholdene med den kvindelige vognmand to gange. De resterende samtaler er ført med kommissæren - også ansigt til ansigt på SiD´s adresse.

Lastbil Magasinet har i øvrigt sendt Justitsministerens svar til retsudvalget videre til SiD. Her vil Lennard B. Nielsen senere kommentere på de enkelte påstande.

Dagens artikler vil desuden blive videresendt til Rigspolitichefen og Peter Skaarup (DF) fra retsudvalget, som rejste spørgsmålet om Kim Pedersen habilitet over for Justitsministeren.

Vi venter stadig på svar fra Rigspolitichefens pressemand Søren Kragh angående spøgsmålet om, hvor mange ansatte i etaten, der har søgt om tilladelse til at beskæftige sig med vognmandehvervet i fritiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081