23948sdkhjf

Første kvinde i DTL's bestyrelse

Der blev skrevet historie ved DTL’s generalforsamling i lørdags i Odense. For første gang blev der valgt en kvinde til hovedbestyrelsen i en dansk vognmandsorganisation.

Joan Hansen, Herning - for hende var det - var endda den af de seks bestyrelseskandidater, der fik flest stemmer. 108 stemmer fik hun, hvilket var 32 flere end nummer to, Flemming Werner Jensen, Sakskøbing, der ligeledes er ny i bestyrelsen. Hans Erik Larsen, Svinninge fik 74 stemmer, mens det fjerde og sidste mandat gik til Peder Meldgaard, Aabenraa med 70 stemmer.

Formanden for FDL, Jens Tidemann røg ud af bestyrelsen med 50 stemmer, mens en anden ny kandidat, Frits Andersen, St. Heddinge fik 24 stemmer og således heller ikke kom ind.

Joan Hansen opstillede også til bestyrelsen for to år siden, og dengang manglede hun blot fire stemmer i at blive valgt. Men denne gang lykkedes det, og det var en glad Joan Hansen, der udtalte sig til Lastbil Magasinet efter valget:

»På en måde kender jeg situationen, for jeg var også den første kvinde i landet, der i sin tid blev valgt som formand for en lokalforening,“ sagde det nyvalgte bestyrelsesmedlem.

Lokalformand i 12 år

Hun har været formand for Herning Vognmandsforening i tolv år og er desuden formand for DTL’s 4. kreds. Lagt sammen med bestyrelsesposter i den lokale afdeling af Dansk Arbejdsgiverforening, de selvstændiges arbejdsløshedskasse ASE samt Herning-Ikast Transportcenter betyder det, at den kvindelige vognmand har masser af erfaring med bestyrelsesarbejde. Og hun mener selv, at hun for længst er accepteret i de mandligt dominerede bestyrelseslokaler.

»Min mærkesag er helt klart, at vognmændene skal have større politisk indflydelse. Dialogen med politikerne er vigtig, for at vognmandsbranchen kan blive anerkendt som det vigtige erhverv, vi er. I den forbindelse er det vigtigt, at vi tager miljø og sikkerhed alvorligt, og netop disse emner ser jeg måske lidt anderledes på, fordi jeg er kvinde.«

På hvilken måde?

»Jeg kan få helt ondt i maven ved at tænke på, hvad der kan ske i trafikken. Det har nok noget med de bløde værdier at gøre,« mener Joan Hansen, der står i spidsen for familiefirmaet Hans Hansen Transport og Spedition i Herning. Firmaet har 20 biler og 27 medarbejdere. Privat har hun i 20 år været gift med Leif, og de har en søn på 19 og en datter på 10.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094