23948sdkhjf

14 chauffører skal i retten

På tirsdag møder 14 buschauffører op i Retten i Aalborg. Her skal deres mellemværende for overtrædelser af køre- hviletiden på en bestemt nordjysk busrute gøres op. Sagen er usædvanlig, fordi chaufførernes arbejdsgiver har betalt sin del af bøden.

99.000 kroner til statskassen.

Det beløb betalte det nu afhændede, statslige busselskab Combus kort før jul 2000 for systematiske overtrædelser af køre-hviletiden i perioden fra september 1999 til januar i 2000 på ekspresruten mellem Aalborg og Thisted.

Politiets daværende undersøgelse af køreplan, arbejdsplan og skiver viste, at der ikke var plads til hverken 45 minutters hvil efter 4,5 timers kørsel - eller til at afholde 15 minutters pauser under selve kørslen.

Ved stationerne i Aalborg og Thisted var der i øvrigt kun 20 minutters hvil, og minutterne blev anvendt til at klargøre bussen til at tage imod passagerne på næste afgang.

Valgte at betale

Sagen mod det dengang statsejede busselskab var på vej i Retten omkring december sidste år, men retssagen blev afværget, fordi selskabet efter en vurdering i AHTS valgte at betale en bøde på 99.000 kroner. En beslutning som selskabet på intet tidspunkt ønskede at kommentere.

Til gengæld så de 14 buschauffører på ruten dengang anderledes på tingene med hensyn til at betale for deres del af forseelsen. De nægtede nemlig pure at betale bøderne for overtrædelserne af køre-hviletiden.

Hver overtrædelse blev takseret til 400 kroner. For enkelte af buschaufførernes vedkommende betød det, at de blev afkrævet nogle tusinde kroner.

To chauffører fra ruten valgte dog at betale samtidig med selskabet, mens de resterende 14 fandt, at overtrædelserne kun var på fem minutter og derfor hørte under petitesser.

Det syn på sagen deler politiet i Aalborg dog ikke. Her mener man, at den reelle hviletid har været væsentlig kortere end 40 minutter.

Lastbil Magasinet vil dække sagen i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078