23948sdkhjf

Kan politifolk være vognmænd?

Rigspolitichefen har sendt sit svar vedrørende vicepolitikommissær Kim Pedersens habilitetssag til Justitsministeriet. Nu skal det bare gennem det ministerielle system, inden det kan offentliggøres. Samtidig skal et udvalg under Rigspolitichefen revurdere listen over, hvad politifolk må lave i fritiden.

Endelig er der svar på vej både til et Folketingssmedlem og til Lastbil Magasinet.

Midt i april stillede medlem af Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF) Justitsminister Fransk Jensen (S) et par spørgsmål om, hvad der gøres for at sikre vandtætte skodder mellem politifolks bierhverv i forhold til deres tjenstlige forpligtigelser.

Spørgsmålene blev stillet med udgangspunkt i tre artikler bragt på Lastbil Magasinets hjemmeside i forbindelse med vicepolitikommissær Kim Pedersen beskæftigelse i Færdselsstyrelsen med kontrol af diagramark, og hans interesse hjemme i hustruens vognmandsforretning, som SiD i Næstved kalder useriøs på grund af blandt andet manglende indbetaling af feriepenge.

Tal over beskæftigede

Lastbil Magasinet bad i samme forbindelse Rigspolitichefens pressetalsmand Søren Kragh om at finde ud af, hvor mange betjente, der har chefens velsignelse til at beskæftige sig med vognmandsbranchen på den ene elle anden måde i deres fritid. Det skal der nemlig ansøges om i hvert enkelt tilfælde.

Det svar foreligger også en af de nærmeste dage.

Søren Kragh fortæller i øvrigt, at tiden er inde til, at et udvalg skal kigge nærmere på, hvilke bierhverv der er acceptable, hvis man gør tjeneste i politietaten.

Der findes allerede en liste af ældre dato, hvor blandt andet hyrevognskørsel er en branche, som er forbudt for politifolk i fritiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063