23948sdkhjf

Vognmandsfirma fejrer 100 års jubilæum

Vognmandsfirmaet Lars Nielsen A/S på Smedemestervej 12 i Faaborg kan på lørdag fejre noget så usædvanligt som et 100 års jubilæum.

Det er bestemt ikke ofte, man i denne betrængte branche hører om et 100 års jubilæum, og endnu sjældnere sker det, at det er med samme ejerkreds igennem alle 100 år.

Men Vognmandsfirmaet Lars Nielsen A/S har været i familiens eje lige siden Lars Nielsens oldefar etablerede vognmandsforretningen tilbage i 1901 – baseret på kørsel med én hestevogn. Dengang holdt man til inde i midtbyen; det var faktisk først i 1979 familien byggede en garage i det nye industrikvarter på Smedemestervej og fik materiellet under tag.

Kører med alt

Lars Nielsen A/S fremstår som et velrenommeret og fleksibelt firma, der løser stort set alle kørselsopgaver på nær transport af levende dyr. Og turister. På bedstefaderens tid var turistkørsel også en del af firmaets aktiviteter, men efter at Lars Nielsens far overtog vognmandsforretningen blev busserne solgt fra i begyndelsen af 80’erne, så man kunne koncentrere sig om kørsel med forskelligt gods. Det vil sige alt lige fra træ- og maskintransport, kranarbejde, containerservice og stykgodskørsel til levering af sten og grus.

Vognparken består af seks biler, heraf er der tre forvogn/hængertræk med kran og et uden, samt to sættevognstræk. Til daglig kører de syv chauffører – seks faste og en afløser – over hele landet og til Norge, Sverige og Tyskland. Og mon ikke firmaets grundlægger ville havde smilet anerkendende ved synet af de velholdte mørkegrønne Volvo og Scania lastbiler?

Der er reception på lørdag fra kl. 13-17 i Faaborg Roklubs lokaler, Færgevej 19.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063