23948sdkhjf

25 år hos eksportvognmændene

Direktør Jens Iwer Petersen kan i dag fejre 25 års jubilæum i eksportvognmændenes organisation ITD/FDE, hvor han har været adm. direktør siden 1982.

Da Jens Iwer Petersen som nyuddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i København i 1976 blev ansat hos FDE, der dengang lå i Kruså, var han én af blot fire medarbejdere.

I dag har ITD-koncernen, som dagens jubilar står i spidsen for, 90 medarbejdere. Heraf arbejder 68 i den kommercielle afdeling, der stadig hedder FDE, mens resten er ansat i organisationen ITD, som er en specialafdeling under Dansk Transport og Logistik.

51-årige Jens I. Petersen har en stor del af æren for udviklingen i eksportvognmændenes organisationer. Han har formået at udvikle nogle kommercielle ydelser, der efterspørges langt ud over landets grænser.

Organisationsmæssigt var ITD-direktøren en af arkitekterne bag enhedsorganisationen DTL, der blev etableret 1. januar 1999. Efter få måneder som sidestillet direktør sammen med DTL’s nuværende ordførende direktør, Michael Svane, valgte Jens I. Petersen at koncentrere sig om den daglige ledelse af ITD og FDE.

Et enkelt minuspoint

Dagens jubilar har haft succes med det meste af det, han har foretaget sig i eksportvognmændenes tjeneste. På den seneste generalforsamling kunne han således præsentere et kanonregnskab med et overskud før skat på 15,5 mio. kr.

Ved årsskiftet var det dog tæt på, at der var kommet et enkelt minuspoint i Petersens flotte personlige regnskab. I samarbejde med ITD/FDE’s bestyrelse anbefalede han, at eksportvognmændenes hovedkvarter skulle flyttes fra Padborg til Sønderborg, og man havde endda købt en bygning til formålet.

Men her slog Jens I. Petersens næse for medlemmernes ønsker for en gang skyld fejl. Eksportvognmændene ville blive i Padborg, og et forslag om opførelse af et nyt domicil i grænsebyen blev vedtaget på generalforsamlingen 31. marts.

Receptionen for dagens jubilar holdes naturligvis også i Padborg, på den nuværende adresse Omfartsvejen 1, hvor der er åbent hus mellem kl. 12 og 15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062