23948sdkhjf

Det trækker ud med ministersvar

11. april henvendte medlem af retsudvalget, Peter Skaarup sig til Justitsminister Frank Jensen for at høre, om ikke vicepolitikommissær Kim Pedersen, der p.t. er udlånt til Færdselsstyrelsen har et habilitetsproblem, når han samtidig tegner hustruens vognmandsfirma i Karrebæksminde.

”Kan det ikke efter ministerens opfattelse give anledning til habilitetsproblemer, når en ansat vicepolitikommissær i Rigspolitiets Færdselsafdeling, der er ægtefælle med indehaveren af et vognmandsfirma og efter sigende reelt styrer dette firma, kan møde for anklagemyndigheden som ekspert i sager mod hustruens konkurrenter, og hvad gøres der generelt for at sikre vandtætte skodder imellem ansattes arbejde inden for politiet og deres eventuelle bierhvervs virksomhed?”

Sådan lød det spørgsmål, som medlem af retsudvalget Peter Skaarup (DF) stillede til justitsminister Frank Jensen (S) 11. april.

Som begrundelse for spørgsmålet skriver udvalgsmedlemmet: ”Der henvises til tre artikler (bragt på hjemmesiden red.) i Lastbil Magasinet 5. april.”

Må vente på svar

20. april fik Peter Skaarup et midlertidigt svar fra Frank Jensen: ”Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmodet Rigspolitichefen om en udtalelse. Når denne udtalelse foreligger, vil jeg vende tilbage til sagen.” Siden er der ikke sket noget.

I går forsøgte Lastbil Magasinet så uden resultat at få Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg i tale, men han var optaget til anden side.

Vi ville ellers gerne høre, om Rigspolitichefen er tilfreds med den skriftlige redegørelse, som vicepolitikommissær Kim Pedersen blev bedt om at aflevere til chefen senest 17. april om sin rolle i hustruens virksomhed.

Repræsenterede hustruen

Kim Pedersen mødte blandt andet som Ulla Pedersens repræsentant i et civilt søgsmål, anlagt via SiD af en tidligere ansat, for underbetaling og manglende ansættelseskontrakt.

Endelig forespurgte bladet i forbindelse med de tidligere artikler Rigspolitichefens pressemand Søren Krag om, hvor mange af de ansatte ved politiet, der egentlig har tilladelse til at beskæftige sig med vognmandsbranchen som bierhverv.

Ifølge reglerne er det nemlig en vurderingssag i hvert enkelt tilfælde, om der kan gives tilladelse til, at politifolk i fritiden sidder bag rattet hos den lokale vognmand. Det spørgsmål har Lastbil Magasinet heller ikke fået svar på endnu.

En speget sag

Vognmand Ulla Pedersen, Karrebæksminde, driver forretning med flere ponybiler. Ifølge SiD Næstved er det reelt hendes mand, vicepolitikommissær Kim Pedersen, der tegner firmaet. Kun to gange i de par år, fagforeningen har haft kontroverser med vognmanden om underbetaling, manglende feriepenge og ansættelseskontrakter, har korrespondancen været ført med vognmanden. Ellers er alle samtaler ført med kommissæren.

Peter Skaarup finder det betænkeligt, at Kim Pedersen så samtidig kan sidde i Færdselsstyrelsen som ekspert i diagramark og også møde i retssager, hvor hustruens kolleger fra vejen står tiltalt for overtrædelser efter skiverne.

I løbet af denne uge aftaler SiD Næstved og afdelingens advokat ifølge faglig sekretær Lennard Nielsen, hvilke krav der skal rejses i en ny retssag mod vognmand Ulla Pedersen.

Vognmandsfirmaet indbetalte for eksempel ikke feriepenge i hele 2000, og der er også medarbejdere, som mangler pensionsindbetalinger og står med et lønkrav, efter de er stoppet i firmaet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047