23948sdkhjf

Poulsen-sønner sælger biler i nyt svensk selskab

Kristian Rhiger Buchvard Poulsen, Harrislee i Tyskland, står som eneaktionær i et nyoprettet svensk selskab, som skal betjene detailkunder i broderlandet med lastbiler. Men broderen Martin Rhiger Buchvard Poulsen figurerer også i selskabet sammen med den daglige leder i DLU's svenske datterselskab SLU, Allan Erik Andersen.

”Allan Erik Andersen har kun hjulpet med at oprette og registrere selskabet. Han er ikke med mere,” siger Kristian Rhiger Buchvard Poulsen, Harrislee Førdebogen 43, Tyskland.

Siden 1999 har Allan Erik Andersen desuden været daglig leder i SLU, som blev oprettet som et datterselskab af DLU (Dansk Lastbil Udlejning). Den post beklæder han i øvrigt stadig, mens selskabet er under afvikling.

Udover at Kristian Rhiger Buchvard Poulsen nu ejer aktierne hundrede procent i Scanvo Lastbil AB, Skånegatan 40, Varberg, er han også stifter af Poulsen Biler ApS, Padborg, som ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen driver handel og finansiering.

”Vi sælger en del biler til Sverige, og det nye selskab er oprettet for at få flere detailkunder. De er ikke meget for at få faktureret i et dansk selskab. Det kan give problemer ved finansieringen,” fortæller Kristian Rhiger Buchvard Poulsen.

Er han fratrådt?

Lastbil Magasinet er i besiddelse af Scanvos registreringsbevis fra det svenske Patent – och Registreringsverket (Selskabsstyrelsen) fra fredag 4. maj 2001.

Af beviset fremgår det så, at Allan Erik Andersen stadig er tilknyttet det nye selskab som ”delgivninsbar person.”

Det er myndighedernes kontaktperson, hvis der opstår problemer - eller skal hentes oplysninger om selskabet.

Ifølge Lastbil Magasinets kilde i det svenske skal et selskab ejet af udlændinge desuden have en person med adresse i landet, og det er der ikke andre af de involverede i Scanvo, der har.

Dansk bestyrelse

Kristian Rhiger Buchvard Poulsen og Lars Iversen, Førdebogen 37 Harrislee, Tyskland udgør bestyrelsen i Scanvo Lastbil.

Lars Iversen sidder også i direktionen i Poulsen Biler ApS, Padborg.

Bestyrelsessuppleant er Martin Rhiger Buchvard Poulsen Søndergade, Kjellerup. Han er bror til ejeren af selskabet.

Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen sad Martin Rhiger Buchvard Poulsen også i direktionen af Poulsen Biler ApS, men han har forlod posten 1. november 2000.

Direktør i det svenske er Kristian Rhiger Buchvard Poulsen, og firmaet tegnes af bestyrelsen eller af enten Lars Iversen eller Kristian Rhiger Buchvard Poulsen.

Formålet med Scanvo

Det nye selskabs formål er blandt andet at sælge lastbiler, lease og leje køretøjer ud samt dermed forenelig virksomhed. Det skal desuden stå for boligudlejning og drive eksport og import af person- og lastbiler.

Aktiekapitalen er på 100.000 kroner fordelt på 1000 aktier

Selskabet blev stiftet 30. januar 2001 af en revisor, men det blev overtaget af Kristian Rhiger Buchvard Poulsen 27. april, hvor det skiftede navn fra AK Consulting Varberg AB til Scanvo Lastbil AB.

Overtog biler fra DLU

Både Martin og Kristian Rhiger Buchvard Poulsen er sønner af den tidligere direktør i DLU, Ole Buchvard Poulsen.

Under mødet i Skifteretten i Kjellerup vedrørende betalingsstandsningen i selskabet kom det frem, at Poulsen Biler ApS overtog en del biler fra DLU til videresalg i udlandet.

Bobestyrer i DLU, advokat Niels Skovgård Larsen, så på mødet ikke problemer i overtagelsen, da direktørens søn betalte markedsprisen for køretøjerne.

Kristian Rhiger Buchvard Poulsen stiftede Poulsen Biler, Padborg, i august 1994, hvor han var direktør frem til marts 1996. Da overlod han stolen til broderen.

Her sad Martin Rhiger Buchvard Poulsen frem til november 2000. Efter den dato hedder direktøren Lars Iversen.

Martin Rhiger Buchvard Poulsen sidder desuden i direktionen i Lindberg & Poulsen ApS, Kjellerup sammen med stifteren Knud Aage Lindbjerg.

Læs også artiklen »Bobestyreren er forundret«.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078