23948sdkhjf

Bobestyreren er forundret

Bobestyrer under betalingsstandsningen i DLU, advokat Niels Skovgård Larsen, står for afhændelsen af Svensk Lastbiluthyrning. Det skyldes, at SLU er et datterselskab af Dansk Lastbil Udlejning. Han er dog lidt forundret over nyheden om, at begge Ole Poulsens sønner med hjælp fra den daglige leder i SLU har stiftet et nyt selskab i Sverige.

Lastbil Magasinet er i besiddelse af en kopi af registreringen af Svensk Lastbilsuthyrning Aktiebolag (SLU) fra det, der svarer til den danske Erhvervs- og Selskabsstyrelse.

Af papiret fremgår det klart, at ”Bolaget är helägt dotterbolag til Dansk Lastbilutlejning A/S. Derfor kan der ikke være tvivl om, at det er bobestyrer i DLU under betalingsstandsningen, advokat Niels Skovgård Larsen, Århus, der skal afhænde aktiviteterne i SLU.

”Jeg er i gang med forhandlinger, og den interesserede køber er helt uafhængig af familien Poulsen,” fortæller Niels Skovgård Larsen.

Poulsens sønner på banen

Som det fremgår af en anden artikel på hjemmesiden, »Poulsen-sønner sælger biler i nyt svensk selskab«, figurerer navnene Kristian og Martin Rhiger Buchvard Poulsen i et nyoprettet selskab i Varberg, Scanvo Lastbil AB. SLU har også domicil i byen. De er begge sønner af Ole Buchvard Poulsen, der var direktør i DLU tidligere. Han trak sig fra posten, efter at IGF Holding A/S, Silkeborg, overtog samtlige aktiviteter i DLU.

”Jeg var slet ikke klar over, at der er sådant et selskab i Sverige, men det er heller ikke dem, jeg forhandler med,” påpeger advokat Niels Skovgård Larsen.

Det må dog være af en vis interesse for ham at få hold på, hvordan den daglige leder hos SLU, Allan Erik Andersen kan stå som firmaets kontaktperson på registreringsbeviset fra det svenske Aktiebolag (Selskabsstyrelsen) samt deltage aktivt i oprettelsen af Scanvo Lastbil AB.

Lidt frem og tilbage

Niels Skovgård Larsen skulle lige over en hurdle, inden han fik håndsret over at afvikle selskabet i Sverige.

Manden bag Lancaster Financial Services Cop., Lichtenstein, udenlandsdanskeren Jørn Thimmer, Kippington Road Kent i England, mente nemlig, at SLU var et søsterselskab til DLU, ejet af Lichtenstein-selskabet, som også var hovedaktionær i DLU.

Den svenske udskrift siger så noget andet. Af den fremgår det også, at omsætningen i regnskabsåret 1999/2000 er øget med 152 procent til 326.391 kroner. Samt at: ”Bolaget förventes fortsätte sin versoamhet på nuværende nivå under kommande räkenskabsår."

I øvrigt er der så kun et overskud på 99.571 kroner. Af det hensættes 10.000 kroner til en reservefond. Der gøres i regnskabet også opmærksom på, at der er et uafgjort erstatningskrav mod SLU. Ifølge oplysningerne vedrører det den tidligere direktør, og beløbet er cirka en halv million kroner.

Direktøren fratrådte sidst i 1999, hvor Allan Erik Andersen blev flyttet fra DLU til SLU og udnævnt til daglig leder i det svenske.

Læs også artiklen »Poulsen-sønner sælger biler i nyt svensk selskab«.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094