23948sdkhjf

Lastbilchauffører overholder det nye forbud

Politikommissær roser landevejens folk. De allerfleste respekterer det indførte overhalingsforbud på udvalgte motorvejsstrækninger.

”Med de omfattende ressourcer, vi brugte, er vi meget tilfredse med, at det ikke ser værre ud. Vi havde en ide om, at tingene ville være meget værre, men det har faktisk ikke været noget problem, hverken på strækningerne med overhalingsforbud eller lige efter, at det ophører.”

Sådan siger politikommissær Asger Lund Kristensen, Rigspolitiets Færdselsafdeling København.

Den 1., 2. og 3. maj brugte Færdselspolitiet meget mandskab på at kontrollere de strækninger på de danske motorveje, hvor der 1. maj blev indledt forsøg med overhalingsforbud for lastbiler, busser og personvogne med trailere eller campingvogne.

Samtidig fik de nævnte køretøjer sat den højst tilladte hastighed op til 80 km/t på motorveje.

Positivt modtaget

”De foreløbige meldinger ude fra kontrolstederne lyder, at folk respekterer det indførte overhalingsforbud. På strækningen med forbud ved Ejer Bavnehøj lavede vi flykontrol i to timer. Da var der ikke én eneste fra de tre kategorier, der overhalede eller kørte for stærkt,” fortæller Asger Lund Kristensen.

I løbet af de tre første majdage var politiet landet over ude og kontrollere 35 gange på de nævnte strækninger.

Det resulterede i 217 rapporter, men ikke alle vedrører den tunge trafik og personbiler med påhæng.

Faktisk var der kun 17 forbudte overhalinger, og de er fordelt med otte lastbiler, en bus og otte personbiler med påhængsvogne.

Ti køretøjer fra de tre nævnte kategorier blev noteret for at køre over de tilladte 80 km/t. Det var fem lastbiler og resten personbiler med enten trailer eller campingvogn efterspændt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064