23948sdkhjf

Vognmand smidt ud af DTL

DTL har nu vist, at de etiske regler skal tages alvorligt. På et bestyrelsesmøde har en enig bestyrelse besluttet at ekskludere et medlem. Begrundelsen er, at vedkommende har krænket de etiske regler i alvorlig grad og dermed skadets vognmandserhvervets omdømme.

Den ekskluderede skal inden den 25. maj beslutte, om han vil indbringe bestyrelsens afgørelse for en voldgift. Indtil da må DTL ikke offentliggøre hans navn, men med særdeles pålidelige personer som kilder tør Lastbil Magasinet godt fastslå, at det drejer sig om vognmand Jan Larsen, Nykøbing Sj.

Jan Larsens brøde går ud på, at han for to år siden stjal en trailer, der tilhørte en kollega, vognmand Ebbe Petersen, Næstved. Den stjålne trailer blev udstyret med en nummerplade, der var identisk med en anden af Jan Larsens trailere, så han kørte rundt med to trailere med samme registreringsnummer.

Kom ikke til mødet

Den 19. februar i år blev Jan Larsen ved Retten i Nykøbing Sj. idømt otte måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste for forseelsen.

Det ekskluderede medlem har som nævnt 30 dage til at anke afgørelsen, men det er der ikke meget, der tyder på, at han vil. I hvert fald mødte han ikke op på bestyrelsesmødet, hvor afgørelsen blev truffet. Her havde han ellers mulighed for at forsvare sig, men det afstod han altså fra.

Tilfreds formand

DTL’s formand Kaj Nielsen er tilfreds med afgørelsen.

»Den er et signal udadtil om, at vi mener noget med de etiske regler. Men samtidig viser sagsbehandlingen, at medlemmet har sine rettigheder, og at der ikke er tale om standretter. Det er vigtigt for bestyrelsen, at der ikke kan sættes en finger på afgørelsen,« siger formanden.

DTL’s ordførende direktør Michael Svane har haft ansvaret for sagsbehandlingen og indstillingen til bestyrelsen. Han siger, at beslutningen om eksklusion ikke kan tages som udtryk for, at man nu har lagt et niveau med hensyn til de etiske regler.

»Det er svært at sige, hvad niveauet er, efter blot to sager. Normalt vil man vel lægge ud med en advarsel, så når der er tale om en eksklusion, drejer det sig om alvorlige forhold, som ikke er i småtingsafdelingen. Men vi kan ikke slå op i en straftabel - det beror på en konkret vurdering i den enkelte sag,« siger Michael Svane.

Kan optages igen

Direktøren oplyser, at et ekskluderet medlem godt kan optages i DTL igen efter “en rum tid”, hvis han vel at mærke har udvist ordentlig adfærd. Michael Svane definerer “en rum tid” som minimum et par år.

Jan Larsen har fem vognmandstilladelser, som nu er i fare, idet der i efteråret 1997 blev indført et indberetningssystem, hvor politiet løbende videresender oplysninger om blandt andet straffelovssager, hvor overtrædelsen står i forbindelse med virksomhedens drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078