23948sdkhjf

Kaos på grænsen til Schweiz

Der er store trafikale problemer på den schweiziske motorvej A2 med lange køer på vej mod tolden i Chiasso – især op til en italiensk helligdag.

Problemet med lang ventetid og lange køer på den nord-sydgående transitstrækning gennem Schweiz er stigende. Ifølge ITD skyldes det, at langt flere transportører vælger at sende lastbiltransporter gennem Schweiz end tidligere, bl.a. fordi Schweiz ved årsskiftet hævede den tilladte totalvægtsgrænse til 34 tons og gav et vist antal 40 tons-tilladelser fri.

De timelange køer stresser mange chauffører, og for at berolige dem har de schweiziske vognmands- og chaufførorganisationer Les Routiers Suisses og Swiss professional drivers federation udarbejdet en folder, der siden i onsdags er blevet uddelt på grænseovergangene Basel-St. Louis og Basel-Weil.

Folderen med titlen "Keep cool!" giver gode råd til chauffører med terminsstress og opfordrer til, at man ikke forårsager farlige situationer i frustrationen over at være fanget i lange køer i mange timer.

Gode råd

Folderen giver bl.a. chaufførerne følgende råd:

* Informér omgående arbejdsgiver og kunder om årsagen til forsinkelsen.

* Forbered dig på timelang ventetid og sørg for at proviantere med mad og drikke.

* Hør trafikradio, hvor der løbende gives meldinger om den aktuelle trafiksituation.

* Forhold dig roligt og vis respekt for andre trafikanter. Undgå hasarderede overhalinger o. lign.

* I tilfælde af trafikpropper, får lastbilerne lov til at køre efter devisen “først ind, først ud”. Der er derfor ingen grund til at prøve at snyde sig frem i køen.

* Respekter venligst politiet - de gør hvad de kan, men kan ikke udrette mirakler.

* Du taber tid, men forsøg ikke at indhente det ved at køre truck race - i tilfælde af en ulykke, risikerer motorvejen at være spærret i timevis.

* Aktioner i form af vejblokader o. lign. kan måske få dig til at føle dig godt tilpas her og nu, men vil blot forsinke trafikken yderligere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078