23948sdkhjf

Nyt agentur for trafiksikkerhed

EU-Kommissionens forslag om et nyt agentur, der skal tage sig af sikkerhed i forbindelse med transporter, går udenom landevejstransporten og skal kun beskæftige sig med sikkerhed for transport på jernbane, til søs og i luften.

EU-Kommissionen forslag kommer efter ønske fra Danmark, der vil arbejde for, at agenturet bliver placereret i Norden.

»Nu viser det sig, at agenturet skal beskæftige sig med alle andre transportformer end landevejstransporten, og det er både en skam og i virkeligheden ret besynderligt, da de fleste ulykker netop sker på de europæiske veje,« siger DTL’s ordførende direktør Michael Svane til DTL WEBNYT. »Hvis der er et sted, hvor et sikkerhedsagentur er på sin plads, så er det på vores område, hvor vi i årevis har diskuteret, hvordan vi kan nedbringe antallet af ulykker.«

DTL har imidlertid ikke tænkt sig at give op: »Vi ved, at EU-Kommissionen senere på året kommer med et nyt handlingsprogram om færdselssikkerhed, og dér forventer vi naturligvis, at man tager alvorligt fat på spørgsmålet om at få et sikkerhedsagentur for landevejstransporten. Desuden overtager Danmark EU-formandskabet i sidste halvdel af 2002. Her vil det være oplagt at præge udviklingen i retning af større sikkerhed for landevejstransporten,« siger Michael Svane til foreningens hjemmeside.

Medlem af EU-Parlamentets transportudvalg, Freddy Blak (S) bakker op om DTLs ønske om et sikkerhedsagentur for landevejstransporten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094