23948sdkhjf

Opfordring fra fagforening: Hold jer væk

SiD, Næstved, advarede i en avisannonce folk mod at tage ansættelse hos vognmand Ulla Pedersen, Karrebæksminde.

”Alle har været positive over for initiativet - både arbejdsgivere og arbejdstagere. Vi satte annoncen i for at højne standarden og komme de useriøse vognmænd til livs,” siger faglig sekretær Lennard Nielsen, SiD Næstved.

Påskelørdag havde afdelingen en højst usædvanlig advarsel i Ekstra Bladet med følgende ordlyd:

”Advarsel. Alle advares mod at tage arbejde hos vognmand Ulla Pedersen Højbovænget 6, 4736 Karrebæksminde. Vognmand Ulla Pedersen er gift med vicepolitikommissær Kim Pedersen, p.t. udlånt til Færdselsstyrelsen. Vicepolitikommissær Kim Pedersen førte sag for sin kone ved den sidste retssag, som vi førte og vandt mod vognmand Ulla Pedersen. Firmaet betaler ikke løn til tiden (tre til fire uger for sent). Firmaet er uorganiseret. Firmaet betaler ikke pensionsopsparing. Firmaet har ingen personalepolitik. Firmaet kører for A-Post. Vor afdeling kører p.t. retssag på grund af manglende løn- og feriepengetilgodehavende og manglende ansættelseskontrakter. For jeres egen skyld – hold jer væk.”

Annoncen er underskrevet af formanden Arne Frederiksen og faglig sekretær Lennard Nielsen, SiD Næstved.

Led i ny politik

Den faglige sekretær fortæller, at denne annonce er første led i en ny politik, der er indført i afdelingen for at få luget ud i den useriøse del af vognmandsbranchen.

Lennard Nielsen forklarer, at afdelingen som sådan ikke har noget mod A-Post. De er kun nævnt i annoncen som en information til omverdenen. Til gengæld har man hos SiD problemer med mange firmaer, der kører pakketransport med ponybiler ligesom Ulla Pedersen.

”Firmaerne kan gå ned den ene gang efter den anden, så dem har vi mange problemer med," siger Lennard Nielsen.

Annoncen kostede i øvrigt afdelingen 12.000 kroner. Alligevel vil SiD i Næstved ikke holde sig tilbage fra at gribe til en lignende handling igen mod andre problemvognmænd.

”Jeg mener faktisk, at vi går arbejdsgivernes ærinde ved at gribe til annoncen, fordi vi støtter dem, som betaler den overenskomstmæssige løn,” fortæller Lennard Nielsen.

Har forklaret sig

Vicepolitikommissær Kim Pedersens chef, Rigspolitichefen fik forleden Kim Pedersen skriftlige forklaring på sit arrangement i hustruens vognmandsforretning.

To retsudvalgsmedlemmer, Anne Baastrup (SF) og Peter Skaarup (DF) har efter henvendelse fra Lastbil Magasinet om sagen bedt Justitsminister Frank Jensen om at komme med en redegørelse for, hvordan man sikrer, at der er vandtætte skodder mellem politifolks tjeneste og deres bierhverv.

Bladet har også rettet henvendelse til Justitsministeren, men han har ingen udtalelse, inden Rigspolitichefen er færdig med at undersøge sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078