23948sdkhjf

Etisk sag skal for voldgift

På bestyrelsesmødet 24. april stod næste udspil mod et DTL-medlem, som trådte ved siden af det etiske regelsæt på dagsordenen. Sagen er nu udskudt, for vognmanden har sendt sagen videre til en voldgift.

DTL får nu den første sag om overtrædelse af de etiske spilleregler for en voldgift. Det har et medlem besluttet sig for. Hans sag skulle ellers have været behandlet på bestyrelsesmødet i DTL 24. april.

Lastbil Magasinet har en formodning om, at medlemmet er Erik Holger Hansen, Th. Martensens Eftf. Kolding. Han sad et års tid frem til januar i år som ansvarlig leder med fire tilladelser i et af de tre mere end betænkeligt drevne firmaer fra Kliplev. Nemlig K.S. – Transport, Struer ApS.

”Processen er sat i gang. Vi skal nu have nedsat en voldgift med tre medlemmer. Et udpeget af os, et af vognmanden og endelig en uvildig opmand,” forklarer ordførende direktør Michael Svane, DTL.

Afgørelsen skydes

Voldgiftsagen betyder så til gengæld, at medlemmet stadig hører til i det pæne selskab i DTL´s kartotek, indtil en voldgift beslutter, om organisationens etiske udspil er i orden i forhold til forseelsen.

I øvrigt vides det ikke, hvilken straf DTL ville bruge i forhold til medlemmet. Det vil Michael Svane ikke røbe.

Straffen er nemlig inddelt i tre niveauer. Nummer et er en advarsel. Det samme er nummer to, men med navns nævnelse, og endelig kan den etiske forseelse være så grov, at medlemmet smides ud af DTL med piber og trommer og i fuld offentlighed.

K.S. indbetalte som tidligere nævnt hverken trukket kildeskat eller feriegodtgørelse i 2000, og der er stadig chauffører, som har penge til gode i selskabet. For kort tid siden endevendte Told & Skat både adressen i Struer og Kliplev.

Sagen Jan Larsen

På bestyrelsesmødet under Transportmessen i Herning besluttede medlemmerne, hvad der skal ske med det andet medlem, som faldt uden for rammerne for god opførsel.

Lastbil Magasinet har tidligere påpeget, at det må være Jan Larsen, Nykøbing Sj., som kom til at låne en kollegas trailer knap et par år og forsynede den med en nummerplade enslydende med den på traileren, som han havde i forvejen.

DTL kan stadig ikke løfte sløret for hans etiske straf, da Jan Larsen har 30 dage til at beslutte sig til, om han også vil køre en voldgiftsag. Michael Svane fortæller i øvrigt, at dette fra hans side unavngivne medlem har søgt sin advokat om bistand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109