23948sdkhjf

Holder blomsterne friske

Tinglev Karrosserifabrik har leveret nye opbygninger til blomstertransportører.

Tinglev Karrosserifabrik A/S har leveret opbygninger til blomstertransport til vognmand Steen M. Hansen, Aalborg og vognmand Ole Fischer, Kolding.

De to vognmænd har begge kørt blomster for GASA Aarhus i mange år. Kasserne er bygget op med luftfordelingskanal i loftet, som går langt ud langs begge sider og helt bagud, for ikke at komme til at udsætte potteplanterne for træk fra luftkanalerne. Luften blæses ud mod siderne og mod bagenden.

Hans Peter Nielsen fra Tinglev Karrosserifabrik A/S har været med til forsøg, foretaget af GASA Odense, hvor potteplanterne blev kontrolleret, efter at de havde været med i et vogntog i 4 1/2 dage på transport rundt i landet.

Dengang stoppede luftkanaler i loftet 2 m fra bagenden. De potteplanter, der stod på øverste hylder bagved luftkanaler, visnede efter 8 dage, mens de potteplanter, der stod lige foran, var helt friske og så flotte ud med fine blomster.

Institut for Væksthuskulture, Lars Höyer, foretog kontrollen.

»Derefter fremstillede vi en luftkanal til fordeling af luft- strømmen fra kølemaskinen, således at blomsterne ikke bliver udsat for træk under transporten,« fortæller Hans Peter Nielsen.

Tinglev Karrosserifabrik A/S har bygget kasser til blomster-

transport siden 1968.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078