23948sdkhjf

Politiker vil have forklaring på dobbeltjob

Næstformanden for Folketingets retsudvalg vil have Justitsminister Frank Jensen til at kommentere vicepolitikommissær Kim Pedersen bijob. Hun mener, at kommissærens job i Færdselsstyrelsen ikke er foreneligt med hans funktion i hustruens vognmandsforretning.

”Jeg har tænkt mig at bede Justitsministeren kommentere på sagen. Det er helt uforståeligt, at han ikke greb ind sidste år, da SiD rejste sagen, men det kan han selvfølgelig også godt have gjort, uden at det blev taget til efterretning,” siger næstformanden for retsudvalget Anne Baastrup (SF).

Udvalgsmedlemmets henvendelse til ministeren er i sagen, som Lastbil Magasinet beskrev i tre artikler på hjemmesiden 5. april om vicepolitikommissær Kim Pedersen, som pt. er udlånt fra Rigspolitiets Færdselsafdeling til Færdselsstyrelsen, hvor han sidder som ekspert i diagramlæsning. Samtidig fungerer han som ansigtet udadtil i hustruen Ulla Pedersens vognmandsvirksomhed i Karrebæksminde.

Ikke orden i tingene

SiD i Næstved har siden 1999 ført mange samtaler om forholdene i virksomheden, som blandt andet ikke indbetalte feriepenge i hele 2000, og i al den tid har diskussionerne på nær to gange været med Kim Pedersen.

Da fagforeningen sidste år anlagde et civilt søgsmål på vegne af et medlem, var det også Kim Pedersen, der repræsenterede hustruen i Retten og foretog afhøring af den tidligere ansatte.

Anne Baastrup finder Kim Pedersens sammenblanding af jobbet i Færdselsstyrelsen og i hustruens virksomhed betænkelig.

Ikke mindst fordi vicepolitikommissæren i sit officielle hverv fører kontrol med, om vognmænd holder sig inden for lovens grænser med hensyn til køre-hviletid.

Klare regler

Hos Rigspolitiet er der en liste med, hvilke bijob ansatte hos politiet må have. Blandt andet er alt inden for hotel-, kasino- og værtshusdrift forbudt. Det samme er handel med brugte ting samt hyrevognskørsel. Til gengæld omfatter politiets retningslinjer hverken vognmandshvervet eller jobbet som lastbilchauffør.

En ansat i etaten skal til gengæld indberette sit bijob til Rigspolitichefen, så det i hvert enkelt tilfælde bliver en vurderingssag, om det kan gå an i forhold til den uniformerede tjeneste.

SiD blev sidste år nægtet at få aktindsigt i, om Kim Pedersen fungerer som daglig leder i hustruens forretning med Rigspolitichefens velsignelse.

Vognmandsforretningen drives med flere biler i ponyklassen.

Faglig sekretær Lennart Nielsen, SiD Næstved mener, at der i dag er cirka fire biler tilbage, men helt klar over situationen er han ikke, da virksomheden ikke vil indgå overenskomst med fagforeningen.

Følger op på sagen

Lastbil Magasinet forsøgte i øvrigt i fredags at få en kommentar fra både Trafik- og Justitsministeren. Det lykkedes ikke, men vi forsøger igen i dag, hvor også Rigspolitichefen er tilbage efter et par dage med møder uden for huset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062