23948sdkhjf

Kommentar om medvirkeansvar

Forretningsfører i FDL, Hans Pedersen kommenterer indlægget fra chauffør Keld Snedker Larsen, Aabybro: »Speditører har også et ansvar«, der blev bragt her på siden i fredags.

»Først vil jeg takke for dit meget relevante indlæg.

Det er helt rigtigt, når du slår til lyd for, at ansvaret for en ulovlighed skal fordeles mellem alle de aktører, som medvirker hertil.

Her i FDL har vi meget længe forsøgt at få indført et medvirkenansvar til de aktører, der reelt medvirker til en ulovlighed.

Som det er i dag, så er det ganske omkostningsfrit for en stor kunde, speditør og/eller disponent at disponere en transport i strid med gældende lovgivning, det være sig køre- hviletidsbestemmelserne, akseltryk, totalvægt, tilladelser, korrekt afmærkning af køretøjer eller Færdselsloven i øvrigt.

Hele ansvaret, og dermed omkostningerne, ligger hos chauffør og vognmand.

Det er ikke for at chauffør og vognmand skal fritages for ansvar, men de øvrige parter, der direkte medvirker og som også er forpligtet til at kende gældende lovgivning, skal også bære en del af ansvaret og ikke kun have den økonomiske gevinst.

Hvis der bliver indført et effektivt medvirkenansvar, så vil en meget stor del af de disponerede lovovertrædelser forsvinde, for jeg tror ikke en disponents ansættelsesforhold bliver af lang varighed, hvis han dagligt scorer et antal bøder for medvirken til lovovertrædelser.

Det er ikke bare dig, Keld, der er frustreret, det er vi mange der er, for selv om straffelovens § 23 omfatter alle, der ved tilskyndelse, råd eller dåd har medvirket til en ulovlighed, så afventer vi stadigvæk at se loven anvendt efter sin hensigt.

Hans Pedersen

Forretningsfører for FDL (Foreningen af Danske Langtursvognmænd)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063