23948sdkhjf

Vicepolitikommissær tegner useriøst vognmandsfirma

Kim Pedersen sidder i Færdselsstyrelsens kontrolafdeling for køreskiver. Samtidig er han, ifølge en fagforening, ansigtet udadtil i hustruens vognmandsfirma, som hverken indbetalte søgnehelligdagsbetaling, feriepenge eller pension til de ansatte i år 2000.

I den tid faglig sekretær Lennart B. Nielsen, SiD Næstved, har kæmpet med at hive penge hjem til de ansatte hos vognmand Ulla Pedersen, Højbovænget 6, Karrebæksminde, har han to gange snakket med den kvindelige vognmand, der kører med flere ponybiler.

Ellers har al kommunikation om problemerne været med hendes mand, vicepolitikommissær Kim Pedersen, som er ansat i Rigspolitiets Færdselsafdeling. De seneste par år har han dog været udlånt til Færdselsstyrelsen som ekspert i diagramlæsning.

Det betyder, at vicepolitikommissæren er med til at finde sager frem i styrelsen mod vognmænd, som har overtrædelser af køre-hviletiden ifølge diagramarket.

Det er også Kim Pedersen, der møder frem i Retten som ekspert, når vognmænd sidder på anklagebænken for lignende problemer.

Ingen overenskomst

”Firmaet er dybt useriøst og uorganiseret uden lyst til at indgå overenskomst. Samtidig underbetales de ansatte ifølge overenskomsten. Det ser pænt ud, at der udbetales 15.000 kroner for 150 timer, men reelt er det for 225, og så bliver det en anden timeløn,” siger faglig sekretær Lennart B. Nielsen.

Han påpeger også, at SiD har haft meget besvær med vognmanden, fordi de ansatte ofte er langtidsarbejdsløse.

”Det er Kim Pedersen, som styrer ansættelsen af folkene, der kommer fra Næstborg Fonden, som tager sig af folk i arbejdsprøvning. Jeg kom rigtig ind i sagen efter en arbejdsskade i firmaet i 1999, som var et hændeligt uheld. Den ansatte, som var uorganiseret, henvendte sig her og meldte sig ind. På den måde kom det frem, at han fik 15.000 kroner om måneden og ikke de 22.500 kroner, som han skal have plus feriepenge og søgnehelligdagsbetaling,” forklarer den faglige sekretær.

Efterfølgende er det, ifølge fagforeningsmanden, Kim Pedersen, som han forhandler med for at forsøge at tegne overenskomst med vognmanden. Det er dog uden resultat.

”Det der kendetegner den slags medarbejdere, som er i firmaet, er, at de bliver utroligt loyale, og Kim Pedersen er en flink fyr, som forstår at snakke med folk, så det er mit indtryk, at han har sagt til de ansatte, at de måtte stå sammen i virksomheden,” mener Lennart B. Nielsen.

Manglede lønnen for december

2. januar i år får SID en henvendelse fra de seks chauffører hos vognmand Ulla Pedersen. Der er ikke indbetalt løn for december.

”De spørger, hvad de skal gøre, og jeg siger, at de bare skal lade være med at lave noget og komme til møde her dagen efter,” forklarer den faglige sekretær.

De møder frem ved ti-tiden 3. januar i et mødelokale, som ligger cirka 50 meter fra SiD-afdelingens kontor.

”Vi snakker lidt sammen, og jeg går hen på kontoret og ringer til Kim Pedersen i Færdselsstyrelsen. Jeg forklarer, at der mangler løn til de ansatte for december måned, og at jeg synes, vi skal lade gammelt nag være glemt, hvis han erklærer firmaet konkurs, så pengene kan komme hjem via Lønmodtagernes Garantifond, men det vil han ikke høre tale om,” forklarer Lennart B. Nielsen.

Passer forretningen i arbejdstiden

Da han kommer tilbage til chaufførerne i mødelokalet har Kim Pedersen, ifølge fagforeningsmanden, via mobiltelefon ringet op til de ventende, og der udspinder sig en 25 minutter lang samtale om situationen.

Det hele munder ud i, at fire af de ansatte stopper øjeblikkeligt. De to resterende forlader tjenesten i løbet af januar.

Lennart B. Nielsen finder det lidt betænkeligt, at en offentligt ansat kan få tid til at drive hustruens forretning i arbejdstiden.

SiD brevvekslede da også flere gange i løbet af 2000 med både Rigspolitichefen og Justitsministeriet om vicepolitikommissær Kim Pedersens dobbeltkasketter.

Læs også artiklerne: ”Kan en vicepolitikommissær være vognmand?” og "Kim Pedersen mødte som hustruens forsvarer."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078