23948sdkhjf

Ny køber til DLU-ejendommen i Gråmose

Autoophugger fra Viborg er tilsyneladende næste køber af ejendommene Aalborgvej 5 og 10, hvor først JLU, og senere DLU havde domicil, inden virksomheden flyttede til Thorning.

Først var der én køber til de tidligere DLU-ejendomme i Gråmose. Det var Otte Jensen fra Padborg, som rykkede ind omkring juletid. Men han opgav forehavendet med at drive køb og salg af lastbiler fra stedet. Det gik nemlig op for ham, at der ingen erhvervstilladelse er på ejendommen.

Nu er der så en ny køber på banen. Det er ifølge forlydender Staaling Autoophug, Viborg. Men herfra har man ingen kommentarer til købet. Kun at tingene forventes at falde på plads i løbet af 14 dage, og så vil man godt udtale sig om sagen.

Erhvervstilladelsen inddraget

Spørgsmålet er så, hvad den nye ejer vil benytte husene til, for den seneste erhvervstilladelse, som var midlertidig, blev udstedt til DLU 15. juli 1998 og udløb 1. september 1999.

Salgschef Peter Tromborg fra DLU mener dog, at det kan lade sig gøre at finde en løsning på problemet.

Han henviser til naboen, Foreningen af Danske Langtursvognmænd (FDL), som benytter en vej bagom, så brugerne af huset ikke skal dreje direkte ind fra hovedvejen.

”For mig at se er spørgsmålet, at man må tale med amtet om at etablere en lignende tilkørsel, som den FDL har,” siger Peter Tromborg.

Kan knibe med velvilligheden

Om det så bliver let for den nye ejer at komme i dialog med amtet på det punkt, vil kun tiden vise, for amtet har tidligere påpeget over for Lastbil Magasinet, at der er to ting, som kan bevirke, at det kan blive svært at få en ny erhvervstilladelse.

Grundene er beliggende i landzonen og klods op ad hovedvejen.

Bebyggelse i landzonen kommer ind under planloven. Derfor vil fremtidig brug af husene, som ikke har sammenhæng med hverken fiskeri eller landbrug, kræve amtets godkendelse.

Dertil kommer så, at bygningerne er placeret på hver side af en adgangsbegrænset hovedvej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062