23948sdkhjf

Særlige forholdsregler ved kørsel på UK

Danske Slagterier har udsendt et sæt særlige forholdsregler til chauffører, der transporterer kød til Storbritannien (UK), der som bekendt hærges af mund- og klovsyge.

De skærpede retningslinier viderebringes her:

”Mund- og klovsyge situationen er meget alvorlig, og der er den 12/3 konstateret 183 tilfælde i UK, siden d. 20/2.

Endvidere er der konstateret mund- og klovsyge i Frankrig nær Loire-dalen. Da mund- og klovsyge virus er uhyre smitsomt

både gennem luften og ved person- og materielkontakter, er det meget vigtigt, at der tages særlige forholdsregler i

forbindelse med alle kontakter til UK.

Chauffører, der transporterer kød til UK, bedes følge nedenstående retningslinier. Og ikke mindst de, der har

afleveret kød på engelske slagterier, hvor smitterisikoen må anses for større, bør udvise særlig omhu.

Transportvogne og chauffører (transport af kød) fra UK:

- Vær opmærksom på, at vognens dæk ifølge gældende regler skal desinficeres ved afgang fra UK.

- Transportvognen skal ved ankomst til DK være eller blive rengjort og desinficeret udvendig.

- Forud for ankomst til DK skal chauffører desinficere fodtøj.

- Ifølge gældende danske regler skal transportvognen være rengjort og desinficeret indvendig før pålæsning af nye varer på en dansk virksomhed.

- Chauffører må ikke komme i slagteriets staldområde.

Returmateriale som kødophæng (”juletræer”), kødkroge, emballage m.v. fra UK:

- Returmateriale skal være rengjort og desinficeret før ankomst til Danmark.

- Yderligere vask og desinfektion i DK skal ske på godkendte vaskefaciliteter, før modtagelse på virksomheden

(dokumentation).

- Ingen træpaller retur fra UK.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078