23948sdkhjf

ITD: Vent med at investere i sikkerhedsudstyr

En arbejdsgruppe skal se på problemet med overfald på danske eksportchauffører.

Eksportvognmændenes organisation ITD anbefaler medlemmerne at vente med at investere i sikkerhedsudstyr, sådan som det ellers er blevet anbefalet fra flere sider som følge af den megen omtale af overfald på danske eksportchauffører.

»ITD skal på nuværende tidspunkt anbefale, at

medlemsvirksomhederne afventer resultatet af arbejdsgruppens indsats for ikke at risikere at investere i udstyr, som dels eventuelt ikke er hensigtsmæssigt i forhold til de reelle risici, og dels eventuelt giver chaufførerne en falsk tryghed.«

Sådan skriver organisationen på sin hjemmeside. Den arbejdsgruppe, der henvises til, er ved at blive etableret. Gruppens medlemmer kommer fra nogle af branchens organisationer, ITD, DTL, ATL og SiD.

Grupen skal hurtigt forsøge at afdække omfanget og karakteren af overfaldsproblemet, samt komme med mulige løsninger. Idéen om at nedsætte en arbejdsgruppe blev fostret på et møde den 7. marts mellem de nævnte organisationer og trafikminister Jacob Buksti og arbejdsminister Ove Hygum.

Det forventes, at der udover organisationerne også vil deltage forskellig anden ekspertise i arbejdsgruppen. Arbejdsministeren og trafikministeren vil udarbejde et kommissorium for arbejdsgruppen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109