23948sdkhjf

Storvognmænd køber ind sammen

To fynske blomstertransportører har i fællesskab købt et stort parti nye lastbiler og trailere.

To fynske blomstervognmænd er gået sammen om at købe en pakke på 39 nye Volvo lastbiler og 34 køletrailere fra Krone Wabash.

Vognmændene, der bor i Odense-forstæderne Blommenslyst og Stige, er Ove Østergaard og Alex Andersen Ølund. Med de nye leveringer har vognmændene hhv. 50 og knap 100 biler.

Tirsdag fik Ove Østergaard leveret de første 17 ud af 24 splinternye Volvo FH12. Samtidig afhentede Alex Andersen de sidste af sine 15 biler af samme fabrikat. Og forleden afsluttede Krone Skandinavien leveringen af 24 Krone Wabash køletrailere til Ove Østergaard, Blommenslyst. Også Alex Andersens ti køletrailere er blevet løbende leveret.

God service

Alle biler og trailere skal bruges til blomstertransport. Ove Østergaard kører fortrinsvis sydpå, mens Alex Andersen Ølund har specialiseret sig i transporter til Norge og Sverige, samt intern kørsel i Danmark. De to fynske vognmænd har i det daglige et vist samarbejde omkring transporterne, men det er første gang, at de går sammen om indkøb af materiel i større stil.

”Fællesindkøbet har medført en fornuftig pris, men det drejer sig ikke kun om at spare penge. Det er også et spørgsmål om at sikre sig en god service, hvor man ved, at baglandet er i orden,” siger Ove Østergaard til Lastbil Magasinet.

Alle de leverede køretøjer er Volvo FH12 med Euro 3 motor. 16 af Ove Østergaards biler er trækkere med 420 hk, mens en enkelt yder 460 hk. Ni af Alex Andersens Volvo FH12’ere er beregnet til kørsel med trailere, og de har en ydelse på 420 hk. De øvrige seks Volvo’er er ligeledes FH12’ere, med de har 460 hk og er beregnet til kørsel med kærre.

Totalleverance

Om valget af Krone Wabash køletrailere siger Ove Østergaard, at det har spillet ind, at den dansk-tyske fabrik i Hvam (det tidligere Norfrig, red.) kan levere såvel kølekasse som chassis.

”Der er ikke længere plads til, at man køber chassiset ét sted og får bygget kassen på et andet sted. Vi ønsker en totalleverance,” siger Ove Østergaard.

Trailerne, der er udstyret til blomstertransport, har en skammelhøjde på 105 cm, hvilket giver en indvendig højde på 273 cm. Den indvendige bredde på 250 cm er specielt designet til blomsterbure med 1 på tværs og 2 på langs.

Kølekassen er udstyret med kanaler i taget med afdækning i rustfri stål med lufthuller, som ifølge Krone Wabash giver en optimal cirkulation af luften i kølekassen.

Skureliste og surringsliste til fastgørelse af blomsterburene er også standard.

Kasserne er udstyret med en Maxima 2 kølemaskine fra Carrier med ekstra generator.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064