23948sdkhjf

Politiet på nordjysk kontrol

Som led i undervisningen af færdselsbetjente fra hele landet var den praktiske del i går henlagt til Aalborg-afdelingens område. Her traf etaten en vognmand med mange forseelser på tapetet.

Nogle vognmænd på de nordjyske veje deltog i går ufrivilligt i undervisningen af betjente fra Færdselspolitiets afdelinger.

I alt 23 mand fra styrken, inklusive undervisere, deltog i nogle timer om formiddagen i tungvognskontrollen ved Statens Bilinspektion i Aalborg og på brovægten ved E 45 nær Ellidshøj som led i efteruddannelsen af personalet.

”Vi stoppede i alt 114 køretøjer, og der blev skrevet 62 rapporter med 90 forseelser og udstedt 29 køreforbud, men det var altså også eksperterne, der var ude,” fortæller vicepolitikommissær Carl Peter Frederiksen, Rigspolitiets Færdselsafdeling København, som ledede slagets gang.

Blev hentet ind

To motorcykelbetjente hentede køretøjerne ind fra motorvejen til kontrolstedet i synshallen, hvor ni kolleger stod klar til at underkaste materiel og chauffører et nøjere eftersyn.

Brovægten var til gengæld bemandet med 12 færdselsbetjente.

”Vi fandt én enkelt, som ikke var i besiddelse af en vognmandstilladelse, køre- hviletiden var overtrådt, bremserne virkede ikke, og så var køretøjet både for højt og for langt,” fortæller Carl Peter Frederiksen.

De 29 køreforbud skal ses i lyset af, at der blev noteret 14 overlæs, 16 køretøjer var enten for lange, for brede eller for høje. Endelig var der syv overtrædelser af køre- hviletiden.

Modul to i undervisningen

Kontrollen i går var den praktiske del af undervisningen af færdselsbetjente fra hele landet efter to dage i skolestuen, hvor de blev undervist i den teoretiske side af sagen.

I løbet af den kommende tid afholdes der endnu flere kurser, indtil hele mandskabet har været på skolebænken.

Undervisningen er en opfølgning på kursusaktiviteten fra sidste år. Med på dette års program er dyretransporter, sammenkobling, belæsning, dimensioner og køretøjernes tekniske stand.

Dyrene blev hjemme

På grund af forbuddet mod transport at dyr i forbindelse med mund- og klovsygen var der ikke lejlighed til at øve de praktiske færdigheder på det punkt. Til gengæld var der så rig lejlighed til at kontrollere de andre ting.

Ved sidste års undervisning var alt, der relaterer til international transport, på programmet. Herunder køre- hviletid, bus- og godskørsel samt blokvognskørsel og endelig kørsel med mobilkraner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078