23948sdkhjf

Fhv. trafikminister er forundret

Kaj Ikast, fhv. trafikminister og medlem af både Folketingets trafikudvalg og Vejtransportrådet mener, at der foreligger en forklaring på fritagelsen af de to chefer i Færdselsstyrelsen i løbet af 14 dage. Som rådsmedlem er han forundret over, at Lastbil Magasinets spørgsmål til Vejtransportrådet ikke kom videre fra sekretariatet i Færdselsstyrelsen.

”Jeg har fået den forklaring, jeg skal have. Trafikminister Jacob Buksti har sagt, at det er en sag for departementschefen, og at fritagelsen af direktøren i Færdselsstyrelsen, Christian Duus og økonomichefen Henrik Skander Madsen dækker over personlige forhold,” siger Kaj Ikast.

Den konservative folketingspolitiker, der er forhenværende trafikminister og medlem af både Folketingets trafikudvalg og Vejtransportrådet fortæller også, at personlige forhold er et vidt begreb, hvor tingene kan underkastes undersøgelse af både politi, rigsrevision og departementschefen.

En undersøgelse tager normalt tre ugers tid, så det betyder, at offentligheden må vente små 14 dage endnu, inden der kommer en forklaring på fritagelsen af de to chefer, som blev bedt om at gå hjem torsdag den 22. februar.

Ikast er forundret

Kaj Ikast kender udmærket Henrik Skander Madsen fra sin tid som Trafikminister, hvor den nu hjemsendte chef havde ansvaret for økonomien.

”Jeg er meget forundret, for da Skander Madsen var i ministeriet, vendte han hver 25 øre, så jeg engang imellem måtte sige, at det var mig, der var minister, og at jeg nok skulle tage ansvaret, når jeg skrev under,” fortæller Kaj Ikast.

Kaj Ikast er som medlem af trafikudvalget én af de politikere, bladet henvendte sig til 31. januar med spørgsmål vedrørende sagsbehandlingen i Færdselsstyrelsen.

Det var de samme spørgsmål, som blev sendt til Trafikministeren, hvor Lastbil Magasinet fik en række generelle svar på konkrete spørgsmål.

Inden Kaj Ikast vil svare på henvendelsen, vil han afvente, hvad der sker i forhold til de to chefer.

Den anden kasket

Som medlem af Vejtransportrådet undrer Kaj Ikast sig også. Det er over, at medlemmerne af Rådet ikke modtog henvendelsen fra bladet via sit sekretariat i styrelsen.

Lastbil Magasinet sendte - ligeledes 31. januar - nogle spørgsmål vedrørende Færdselsstyrelsens håndtering af en lang række sager til Rådet.

Bladet fulgte den normale procedure med at sende henvendelsen til Vejtransportrådets sekretariat via hovedfaxen i Færdselsstyrelsen.

Det skete der ikke noget ved.

Sendte sagen videre

8. februar forespurgte vi derfor hos kontorchef Carsten Falk Hansen, hvordan det gik med henvendelsen.

12. februar svarede kontorchefen via mail, at styrelsen ville forelægge sagerne for Rådet på et møde 14. marts.

Det resulterede så i, at Lastbil Magasinet selv sendte forespørgslen direkte til samtlige rådsmedlemmer, da det var det, vi bad om 31. januar.

Kaj Ikast lover, at Lastbil Magasinet efter mødet 14. marts vil få svar på spørgsmålene. Han siger også, at håndteringen i Styrelsen af især sagen fra Holstebro vedrørende Simonsen Transport A/S ikke er særlig heldig.

”Nu vil vi se på tingene i Rådet, og jeg kan godt love, vi vil være brandhårde,” siger Kaj Ikast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063