23948sdkhjf

Forlod bestyrelse i skuffelse

Vognmand Ole Nielsen gik ud af bestyrelsen for Odsherreds Fragt- og Vognmandsforening på generalforsamlingen i lørdags, fordi der ikke var stemning for at gribe ind med de etiske regler over for en dømt kollega.

”Jeg synes, både bestyrelsen og vor formand i lokalforeningen gør det godt, og jeg bakker også op om hovedbestyrelsen i DTL. Jeg tror også, at Jan Larsen ryger ud, ellers har vi ikke noget at bruge de etiske regler til. Men jeg er overrasket over, at de andre på generalforsamlingen synes, at det er DTL, der skal tage stilling til det her.”

Sådan siger vognmand Ole Nielsen, Ole Werners Transport Asnæs. Indtil i lørdags var han medlem af bestyrelsen i Odsherreds Fragt- og Vognmandsforening, men Ole Nielsen valgte at gå på den årlige generalforsamling, fordi der ikke var enighed om at bruge de etiske regler til at udelukke vognmand Jan Larsen, Nykøbing Sj. af det pæne selskab.

Ole Nielsen finder, at det er nødvendigt for at bevare troværdigheden.

For meget af det gode

Ole Nielsens ønske skal ses i forhold til den dom, som Jan Larsen fik ved Retten i Nykøbing Sj. mandag i sidste uge på otte måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste for at stjæle en anden vognmands trailer og køre rundt med den i knap to år.

”Jeg kan ikke acceptere den slags ting, og hvis jeg tier, kan det opfattes som om jeg samtykker og finder, at det er i orden, det Jan Larsen har gjort. De fleste kan godt se, at det er galt, men tage konsekvensen når det kommer til stykket, det vil de ikke,” mener Ole Nielsen.

Vognmanden påpeger, at han ikke har intentioner om at træde ud af foreningen, som han er glad for: ”Jeg vil bare ikke sidde i bestyrelsen et sted, hvor han er medlem, og så var jeg heldigvis på valg og kunne gå ud,” siger han.

Regner med DTL

”Hvis DTL smider ham ud, ryger han også her, men det er mest rimeligt, at de tager sig af tingene. Det er dem, der har lavet de etiske regler,” siger formanden for Odsherreds Fragt- og Vognmandsforening, Torben Nielsen, Nykøbing Sj.

Behandlingen af sagen fra Nykøbing Sj. var sat på under eventuelt.

”Det betyder, at vi ikke stemte om den, men vi havde en drøftelse af tingene. Fire gik ind for, at vi skulle gøre noget, mens 15 ikke syntes, vi skulle blande os i afgørelsen,” fortæller formanden.

Ole Nielsen overlod sin stol i bestyrelsen til vognmand Leo Nielsen, Vig. 19 af foreningens 43 aktive medlemmer var mødt frem til generalforsamlingen.

Ordførende direktør Michael, DTL, Svane udtalte efter dommen, at han forventer, at sagen kommer på bestyrelsesmødet i DTL forbindelse med Transportmessen i Herning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065