23948sdkhjf

Sådan svarede Trafikministeren

31. januar stillede Lastbil Magasinet spørgsmål til Jacob Buksti om Færdselsstyrelsens håndtering af en del sager. Svarene kom forleden, og de vil nok give anledning til endnu flere spørgsmål hen ad vejen

Med udgangspunkt i to artikler på Lastbil Magasinet hjemmeside 31 januar: ”Færdselsstyrelsen forholdt sig passiv mens gælden voksede” og ”Hvad siger politikerne og Vejtransportrådet,” henvendte bladet sig til Trafikminister Jacob Buksti og trafikudvalget med en række spørgsmål i tilknytning til nogle helt konkrete sager.

I mandags modtog Lastbil Magasinet svar fra Trafikministeren. Selve brevet gengives her, mens svarene på de enkelte spørgsmål, rejst i forhold til de konkrete sager, vil blive beskrevet i andre artikler i dag og i de kommende dage.

Læs også på hjemmesiden dags dato: En ansvarlig leder er det også af gavn

Trafikministerens brev til Lastbil Magasinet

De har i forbindelse med to artikler, der dels omhandler en konkret sag fra Holstebro om en vognmandsvirksomhed med tilladelser i henhold til godskørselsloven, dels er et referat af en række sager også omhandlende vognmandsvirksomheder og tilladelser, som tidligere har været omtalt på Lastbil Magasinets hjemmeside, stillet en række spørgsmål, som De ikke har kunnet få svar på i Færdselsstyrelsen, da styrelsen ikke kan udtale sig konkret, men kun i generelle vendinger.

Må jeg med det samme understrege, at jeg naturligvis heller ikke kan kommentere enkeltsager, der verserer i Færdselsstyrelsen, og at kompetencen til at udstede og tilbagekalde tilladelser i henhold til godskørselsloven er henlagt til Vejtransportrådet og Færdselsstyrelsen, hvis afgørelser ikke kan indbringes for anden administrativ myndighed.

Jeg kan forsikre om, at overtrædelser af godskørselsloven er forhold, som Færdselsstyrelsen og Vejtransportrådet ser på med stor alvor både i forbindelse med godkendelse af nye vognmænd og ved tilbagekaldelser af tilladelser. Men der er i lovgivningen fastsat et sæt spilleregler, der skal overholdes, og derfor kan forhold, der for en udenforstående er et oplagt grundlag for nægtelse eller tilbagekaldelse af en tilladelse, ved Færdselsstyrelsens nærmere vurdering af sagen vise sig at være mere nuanceret, end det umiddelbart lader til.

Jeg kan endelig oplyse, at Vejtranportrådet på sit kommende møde (14 marts red.) vil have en drøftelse af de af Dem rejste vognmandssager.

Folketingets Trafikudvalg har modtaget kopi af dette brev.

Underskrevet: Med venlig hilsen Jacob Buksti

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065