23948sdkhjf

Tilfredshed med højere hastighed

Ordførende direktør i DTL hilser forsøget med øget hastighed på motorvej velkommen. Han er knapt så begejstret for, at der samtidig indføres overhalingsforbud på udvalgte strækninger

Fra 1. maj indledes det længe ventede forsøg med at tillade 80 km/t på motorveje for tunge køretøjer.

Beslutningen er truffet af Trafikminister Jacob Buksti.

Samtidig med at ministeren tillader højere fart, bliver der indført tidsbegrænset overhalingsforbud for lastbiler på 11 udvalgte motorvejsstrækninger fra klokken 06.00 til klokken 18 alle ugens dage.

”Selv om vognmændene langt fra er begejstrede for overhalingsforbudet, er det med stor tilfredshed, at vi langt om længe får opfyldt transporterhvervets ønske om, at lastbilerne nu må køre 80 km/t. Alle prognoser viser, at der med de nye og mere sikre lastbiler ikke er nogen sikkerhedsmæssig risiko med den beskedne forhøjelse af hastigheden for tunge køretøjer,” siger ordførende direktør Michael Svane, DTL.

Frem til 2003

Forsøget på de to områder skal gælde i to år, og det er op til branchens egne, om reglerne skal laves permanente.

”I forsøgsperioden er det afgørende, at transportørerne af de tunge køretøjer udviser en fornuftig og hensynsfuld kørsel, da det er op til erhvervet selv, om ordningen kan gøres permanent, eller om vi efter to år skal fortsætte med den nuværende hastighedsgrænse på 70 km/t,” påpeger Michael Svane.

Udvalgte strækninger

Overhalingsforbudet bliver indført på Storebæltsforbindelsens 22 km, på en 10 km strækning på M 11 mellem Fløng Roskilde. På Sydmotorvejen M 30 ved Køge må der heller ikke overhales på en 10 km strækning.

På Fyn bliver der forbud mod overhaling fire steder på M 40. Det er nord om Nyborg 6 km. Odense SØ til SV 12 km og mellem Årup og Ejby 8 km og endelig ved Middelfart over en 3 km strækning.

Forbudet kommer også til at gælde 10 km på M 50 mellem Christiansfeld og Haderslev.

De 9 km på Vejlefjordbroen får også overhalingsforbud sammen med 7 km på M 60 ved Ejer Bavnehøj. Endelig bliver der over 6 km overhalingsforbud ved Randers Nord.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109