23948sdkhjf

Jan Larsen fik otte måneders betinget fængsel

Vognmanden fra Nykøbing Sj., som gennem godt halvandet år kørte rundt med en kollegas trailer, fik sin dom i mandags. Måske venter der vognmanden endnu et efterspil, men af etisk karakter med DTL og den lokale vognmandsforening som modparter.

”Tiltalte vognmand Jan Larsen, Nykøbing Sj. straffes med otte måneders fængsel. Fuldbyrdelsen af straffen udsættes og bortfalder efter en prøvetid på et år på vilkår af, at tiltalte ikke begår strafbare forhold i prøvetiden. At tiltalte undergiver sig tilsyn af Kriminalforsorgen, og at tiltalte efterlever Kriminalforsorgens bestemmelse og udfører samfundstjeneste i 120 timer inden for en længste periode på otte måneder.”

Sådan lød dommen afsagt ved Retten i Nykøbings Sj. i mandags over den lokale vognmand Jan Larsen. Han modtog dommen.

Ens udseende og numre

Den nu dømte vognmand fjernede en få måneder gammel trailer fra Lastas, Hedensted i januar 1999. Den tilhørte kollegaen Ebbe Petersen, Næstved, og Jan Larsen kørte rundt med den i knap to år, inden det blev konstateret, at han ikke bare var i besiddelse af to ens trailere, men at de også havde enslydende registreringsnumre.

En måned efter at traileren forsvandt, fik Ebbe Petersen udbetalt 260.000 kroner af sit forsikringsselskab Codan. Efter beslaglæggelsen solgte Codan traileren på auktion.

Det resulterede i, at Jan Larsen stadig kører rundt med traileren, men nu med Finans Nord som ejer på papiret.

For kort tid siden betalte Jan Larsen i øvrigt efter forlig 54.000 kroner i erstatning til Ebbe Petersen.

Næstved-vognmanden havde forlangt 70.000 som kompensation for trailerleje i perioden efter, at traileren forsvandt.

Tilladelser ude at svømme

Jan Larsen har fem vognmandstilladelser, som der meget nemt kan komme bud efter igen, da der er i efteråret 1997 blev indført et indberetningssystem, hvor politiet løbende videresender oplysninger om overtrædelser af blandt andet straffelovssager, hvor overtrædelsen står i forbindelse med driften i virksomheden.

Det må siges at være tilfældet med den stjålne trailer, da Jan Larsen, faktisk frem til han blev afsløret, tjente penge ind til sin forretning med den efter sine trækkere.

Generelt siger kontorchef Carsten Falk Hansen, Færdselsstyrelsen:

”Når vi får indberetningen, vurderer vi, om overtrædelsen skal have indflydelse på tilladelserne. Vi kigger også på, om det er gentagne overtrædelser, og vi vurderer grovheden af overtrædelsen.”

Op på bestyrelsesplan

Sagen om Jan Larsen har cirkuleret rundt i DTL gennem længere tid.

”Vi har kontaktet ham flere gange, men Jan Larsen har ikke været specielt meddelsom. Derfor har vi afventet dommen. Den vil jeg nu studere nærmere og så gøre sagen klar til bestyrelsen. Her tager vi den med under de etiske regler,” siger ordførende direktør Michael Svane, DTL.

Bestyrelsesmødet finder sted i forbindelse med Transportmessen i Herning sidst i marts.

På lørdag er der generalforsamling i Odsherreds- Fragt- og Vognmandsforening. Måske bliver den lokale vognmand et af de varme emner. Det vil Lastbil Magasinet følge op på senere.

Læs også artiklen på hjemmesiden 2. februar: "Stjæl og lease back." Og på datoen 6. februar artiklerne: "Johs. Rasmussen beklager problemer hos undervognmand" og "Umuligt at have to trailere på samme nummerplade."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064