23948sdkhjf

Carsten Paulin har forståelse for chaufførernes situation

Formanden for Eksportchaufførernes Landsklub mener, den ulovlige strejke hos Barsøe og LV i Padborg er udtryk for lang tids frustrationer

”I Landsklubben har vi stor forståelse for de ansattes problemer, som har ført til den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse,” siger formanden for Eksportchaufførernes Landsklub Carsten Paulin.

Han mener, at strejken skyldes, at chaufførernes sammensparede frustrationer er kommet op til overfladen, fordi tingene er spidset til. Blandt andet på grund af at firmaerne ifølge chaufførerne retter i kørselsrapporterne, så de bliver snydt i lønnen.

Inkluderet i aftalen

”Det er nu engang sådan, at det ligger i overenskomsten, at chaufføren skal have den tid og de km, der er nødvendige for at udføre transporten. Kunden bliver vel også ladt i stikken, hvis han skal køre ti km for at hente sit gods, fordi firmaet ikke mener, at turen er længere,” pointerer Carsten Paulin.

Formanden påpeger også, at en vognmand kun må rette i kørselsrapporterne, når chaufføren er til stede sammen med sin tillidsmand.

”Problematikken er 20 år gammel, og jeg kender masser af sager, som vognmanden har tabt, fordi han egenhændigt rettede i rapporterne,” fortæller formanden.

Pålagt at køre

SiD´s Transportgruppe, arbejdsgiverforeningen, tillidsmændene og Chaufførernes Fagforening, Bov, har alle pålagt chaufførerne at genoptage arbejdet, men ifølge talsmanden i Padborg Gerhard Atzen har de ansatte ikke tænkt sig at efterleve anvisningen.

”Jeg ved, at tillidsmændene og formanden fra Chaufførernes Fagforening i Bov Dieter Hansen sidder i møde. Ellers er der ikke sket ændringer i situationen, og vi kører ingen steder, inden vi har fået opfyldt vort krav om, at LV og Barsøe ikke retter i kørselsrapporterne,” siger talsmanden for de halv hundrede chauffører i de to firmaer, som tæller både danskere og udlændinge.

Ingen kommentarer

Både LV Transport og Barsøe er medlemmer af DTL, men ordførende direktør Michael Svane vil ikke udtale sig om konflikten, inden han har været i kontakt med ledelsen på stedet.

Adm. direktør Jens Bøje ønsker heller ikke fortælle om strejken.

”For øjeblikket har jeg ingen kommentar,” siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063