23948sdkhjf

Vanvittige priser på sæbe og smøremidler

Vognmand Kaj Ole Rasmussen har gjort en meget dyr erfaring med en leverandør af sæbe og smøremidler. Den vil han gerne dele med kolleger, og samtidig advare andre om at begå den samme dumhed, som han selv har gjort.

”Det var halvmørkt i hallen. Klokken var cirka 17, men jeg spurgte sælgeren flere gange, hvad tingene kostede, uden jeg dog fik noget svar. Så tænkte jeg ved mig selv, sådan en smule kan vel ikke koste en hel bondegård,” fortæller vognmand Kaj Ole Rasmussen, Serridslev Tanktransport ved Horsens.

En hel bondegård kostede handelen med Euroquem, Ishøj dog heller ikke. Den blev indgået først i november sidste år ind under aften, men prisen for tingene fandt vognmanden ifølge hans egen mening tidligt nok ud af.

Der er også noget, der tyder på, at Euroquems priser er ud over det sædvanlige, og ifølge Kaj Ole Rasmussens advokat Gert Lund, Århus, kan en handel aflyses, hvis varerne koster mere end, hvad der er åbenbart rimeligt i forhold til andre leverandørers.

advokaten er nu ved at undersøge markedspriserne på sin klients vegne.

En dyr vask

Fakturaen lød på 17.280 kroner, inkl. moms. For det fik vognmanden to gange 30 liter sæbe til udvendig vask af tanke - pris 7.620 kroner eller 127 kroner pr. liter, 12 spraydåser fedt til drejeskamlen kostede 2.796 kroner. Det er 233 kroner pr. dåse. Endelig købte Kaj Ole Rasmussen 24 fedtpatroner for 142 kroner pr. styk, i alt 3.408 kroner.

Inden handelen havde Euroquems sælger, Anders Maach, Århus, kontaktet Kaj Ole Rasmussen gentagne gange pr. telefon.

Vognmanden lover nu, at sælgeren får ti kolde tæer et vist sted, hvis han viser sig på matriklen igen.

Returnerede varerne

”Jeg ved godt, at det er min egen fejl, men jeg blev gal, da det gik op for mig, hvad tingene kostede. Det var svært at se uden briller, da jeg skrev under i halvmørke, så da prisen gik op for mig, ringede jeg og sagde, at jeg ikke ville have varerne, og jeg sendte også en fax,” fortæller Kaj Ole Rasmussen.

Faxen blev sendt 12. november, og to dage senere returnerede vognmanden de 85 kg plejemidler til Euroquem, Industribuen 7 E, Ishøj, med fragtmanden.

Gav pludselig rabat

Lige inden jul modtog Kaj Ole Rasmussen et brev fra Euroquem, hvor firmaet skrev, at der ikke var indgået en aftale om returneringen af varerne, som ikke var behæftet med fejl og mangler. Derfor afviste Euroquem, at der var fortrydelsesret.

Samtidig tilbød firmaet at yde 20 procent i rabat, så prisen fra at være 17.280 kroner nu endte på 13.824 kroner.

Sidste indbetalingsdato var sat til 8. januar 2001.

For Kaj Ole Rasmussen har det efterhånden udviklet sig til en principsag, også fordi han mener, at priserne på produkterne er helt urealistiske i forhold til, hvad tingene koster andre steder, så vognmanden reagerede ikke på Euroquems henvendelse.

Trussel om inkasso

En uges tid henne i februar modtager vognmanden et nyt brev fra Euroquem dateret 7. februar. Her påpeger firmaet igen, at det ikke vil acceptere returneringen af varerne.

”Såfremt beløbet på 13.824 kroner ikke er os i hænde inden 10 dage fra dato, vil sagen blive overgivet til inkasso – for det fulde fakturabeløb kr. 17.280,” hedder det i henvendelsen.

Euroquems salgschef Jens Kirkegaard var ikke at træffe i går, da han er på Færøerne, men han vil give en kommentar til sagen i næste uge. Til gengæld fik bladet kontakt til sælgeren Anders Maach.

Han ville dog ikke svare på, om han var provisionslønnet, eller om årsagen til, at Euroquem pludselig kunne nedsætte prisen med 3.456 kroner.

”Olien til drejeskamlen er noget dyrere end andre på markedet, fordi den er lavet lidt anderledes og er på spraydåse, men det er en nem og bekvem måde at fordele den på. Vi gør hovedsageligt i smøremidler, og vi gør i højkvalitets varer, og i salgssituationen afvejes prisen i forhold til kvaliteten,” fortæller sælgeren.

Han mener også, at Euroquems sæbe er betydeligt drøjere og bedre end andre på markedet.

Stor prisforskel

Kaj Ole Rasmussen har selv forhørt sig om priser andre steder. Det samme har Lastbil Magasinet, og der er en væsentlig forskel.

Billigste priser var otte kroner pr. liter affedtende sæbe plus moms. Fedtet til drejeskamlen - ganske vist ikke på spraydåse, men i 450 grams tuber - koster 31,40 kroner plus moms. Endelig kan Kaj Ole Rasmussen få fedtpatroner til 24,40 plus momsen.

Vognmanden vil da også gå langt for at slippe for igen at modtage og betale for Euroquems varer.

Mens Kaj Ole Rasmussen er træt af firmaet, glæder direktøren sig i et unavngivent konkurrerende firma: "Folk plejer kun at handle hos Euroquem én enkelt gang. Det er vi godt tilfredse med," siger han.

Lastbil Magasinet vil undersøge priserne yderligere og forsøge at få en kommentar fra salgschefen samt fra en vognmand, som har stået i en lignende situation, bare med en anden leverandør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065