23948sdkhjf

Forsikringen vil ikke betale

Vognmand står med den økonomiske smerte på knap 400.000 kroner, efter at hans spirituspåvirkede chauffør kørte galt ved Hobro med et læs træ.

En økonomisk bet på 396.000 kroner. Det er, hvad vognmand Karl Ove Thomsen, Hunstrup, står over for efter hans chauffør kørte galt sidste år i efterårsferien i spirituspåvirket tilstand.

Vognmandens forsikringsselskab AIG Europe S.A. vil ikke betale for Volvoen til en værdi af 290.000 kroner, som blev totalskadet, og forsikringsselskabet vil heller ikke dække skaderne på den lejede trailer. Her beløb reparationen sig til 106.000 kroner.

”AIG siger, at de ikke vil betale, fordi chaufføren kørte i min interesse,” fortæller vognmanden.

Det forstår han ikke, og Karl Ove Thomsen spørger da også, hvis interesse chaufføren ellers skulle køre i.

Vognmanden har nu overgivet sagen til sin advokat, Hans Henrik Thomsen, København. Advokaten var ikke at træffe i går.

En ordentlig brandert

Søndag aften i efterårsferien sidste år kørte Karl Ove Thomsens chauffør fra sit hjem i Løkken i Nordjylland med et læs træ. Målet var Aabenraa.

Noget kan tyde på, at chaufføren havde en fornøjelig weekend forud for turen. På motorvejen E 45 ved Hobro gik det nemlig galt.

Bilen kuldsejlede i en soloulykke, og chaufføren røg ud gennem forruden med godt 40 sting i ansigtet til følge.

Efter uheldet måtte han aflevere en blodprøve og senere sit kørekort. Det viste sig nemlig, at hans promille var oppe på 1,85.

Kan ikke holde i hånd

Karl Ove Thomsen mener ikke, at han kan rende rundt og være barnepige for sin chauffør. Han synes heller ikke, at han er økonomisk ansvarlig for skader på bil eller trailer forvoldt af den ansatte.

Vognmanden var efter uheldet sikker på, at forsikringen i første omgang ville betale og så siden optage regres mod hans ansatte. Han mener forsikringsselskabet kun agerer på den her måde, fordi han er en lille vognmand. Efter ulykken har han kun den ene bil tilbage, som han selv kører med.

Karl Ove Thomsen er desuden sikker på, at tingene var blevet behandlet helt anderledes, hvis han på ulykkestidspunktet havde ti biler forsikret hos AIG.

Undersøger sagen

Karl Ove Thomsen benytter Heitmann Madsen Assurance, Rødekro, som forsikringsmægler. Her står Per Heitmann Madsen også undrende over for AIG´s handlemåde.

”Normalt går forsikringen ind og betaler i første omgang og stiller så senere med et krav til chaufføren. Jeg vil undersøge, om der er sket en fejl i sagen,” siger forsikringsmægleren.

Lastbil Magasinet følger op på sagen med Per Heitmann Madsens forklaring og en kommentar fra Karl Ove Thomsens advokat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066