23948sdkhjf

Mordet på Hattesen kædes sammen med andre forbrydelser

Det polske politi ser en sammenhæng med overfaldet på eksportchauffør Ole Staal, samt adskillige tyverier af danske trækkere og trailere.

Som omtalt på hjemmesiden i går eftermiddags, blev liget af den 43-årige danske eksportchauffør Ib Hattesen Petersen i går identificeret, efter at det var blevet fundet torsdag i sidste uge på transitvejen E30 ved byen Pniewy, ca. 40 km vest for Poznan.

Ib Hattesen har været meldt savnet siden tirsdag den 26. september i fjor. Dagen før havde han læsset Nutella chokolade i den polske by Lowicz, godt 50 km nordøst for Lodz. Tidligt om morgenen samme dag talte han i telefon med sin hustru Marianne Petersen. Siden har ingen set eller hørt noget til ham.

Nye oplysninger

I det nye nummer af Lastbil Magasinet, der udkommer i morgen, oplyser lederen af kriminalpolitiet i Poznan, Marek Bronicki, at man kæder Ib Hattesens forsvinden sammen med overfaldet på eksportchauffør Ole Staal, samt en omfattende sag om tyverier af lastbiler og trailere, som Glostrup politi optrevlede i foråret 2000. Ole Staal blev udsat for et groft overfald i nærheden af Poznan for 3 1/2 år siden.

Sagen fra Glostrup indeholdt blandt andet adskillige tyverier af dansk indregistrerede trækkere og køletrailere, som blev bestilt af, og leveret til, kriminelle i Poznan. Tyverierne i Danmark blev udført af danskere og en enkelt polak med dansk statsborgerskab.

»Efter en nøje sammenligning af de tre sager, der alle har forbindelse med Poznan, kan vi ikke udelukkede visse sammenhænge. Vi medvirkede til opklaringen af overfaldet på Ole Staal, så vi har naturligvis navnene på banditterne. Uanset om de er kommet på fri fod, eller stadig afsoner straffen, vil de hurtigst muligt blive bragt ind til afhøring,« lovede kriminalchef Marek Bronicki ved Lastbil Magasinets besøg i Polen den 9. januar.

Traileren ikke fundet

Ib Hattesens eksporttrækker blev fundet to dage efter han forsvandt. Derimod er traileren med Nutella chokolade endnu ikke dukket op. Ib Hattesen kørte for Jan Funder Transport & Spedition A/S i Hvidovre.

Kriminalchef Marek Bronicki kunne ved Lastbil Magasinets besøg desuden oplyse, at embedsmænd fra EU har henvendt sig til det polske udenrigsministerium med en opfordring til at sætte en stopper for den betydeligt øgede kriminalitet i Polen.

»På den baggrund håber vi hos Poznan kriminalpoliti at få rådighed over endnu flere ressourcer til opklaringen af Ib Hattesens skæbne og den omfattende tyverisag, som Glostrup politi har optrevlet,« sagde Marek Bronicki ved den lejlighed til Lastbil Magasinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062