23948sdkhjf

Tilskud til Euro 3 motorer er til grin

Håndværkere får mere ud af støtteordningen end vognmænd, mener sønderjysk vognmand

»Jeg har lige købt en ny lastbil med Euro 2 motor, for det kan ikke betale sig at købe en bil med Euro 3 motor, selv om vi nu får tilskud.«

Det siger vognmand Jørn Kudsk, Gram. Den sønderjyske vognmand, der kører med 25 biler, mener ikke, at regeringens tilskud på 10.000 kr. ved køb af en bil med Euro 3 motor, er noget værd for vognmændene.

»En ny lastbil med Euro 3 motor koster fra 12.000 til 20.000 kroner mere end en bil med Euro 2 motor, afhængig af mærke. Dertil kommer, at beregninger viser, at Euro 3 motorerne bruger to-tre procent mere dieselolie. Så de 10.000 kr. rækker ikke langt,« mener Jørn Kudsk.

Støtteordningen på 10.000 kr., som DTL forhandlede på plads med regeringen før jul, gælder for alle biler over 3.500 kg og ikke kun for store lastbiler.

»Derfor er det forkert at sige, at det er en støtteordning for vognmænd. For dem, der får mest ud af det, er håndværkere, der kan nøjes med at give omkring 130.000 kr. for en ny bil med Euro 3 motor,« siger Jørn Kudsk, der ikke falder i svime over DTL’s forhandlingsresultat, men som omvendt ikke bebrejder organisationen noget.

»Jeg ved godt, at de forhandlede med et rødt kabinet. Alternativet var, at man slet ikke havde fået noget,« tilføjer den sønderjyske vognmand

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062