23948sdkhjf

DSV’s øverste chef: Ingen krise i transportbranchen

Ifølge DSV’s adm. direktør Leif Tullberg eksisterer der ingen krise i transportbranchen. Det fastslog han mandag på konferencen »Godstransport 2001«, arrangeret af Transportøkonomisk Forening.

»Jeg kan ikke få øje på nogen krise - kan I?« spurgte Tullberg tilhørerne på konferencen, mens han viste en planche med udviklingen måned for måned i lastbiltrafikken over Storebæltsbroen.

Leif Tullberg var blevet bedt om, sammen med tre andre transportfolk, at give sit bud på spørgsmålet, om transportbranchen er et erhverv i krise eller udvikling? Tullberg indledte med at sige, at han ikke kunne få 20 minutter til at gå med at tale om krise.

»En krise er ikke noget, der kommer af sig selv, men det sker, hvis man ikke tilpasser sig. Hvis man hele tiden tilpasser sig og gør sit hjemmearbejde, så kommer man ikke i krise. Tilpasning og fiksering på bundlinjen - det er, hvad det drejer sig om. Tilpasning, tilpasning, tilpasning,« fastslog DSV’s adm. direktør igen og igen over for de knap 100 tilhørere på Hotel Nyborg Strand.

Vognmænd i krise

Leif Tullberg kom også ind på forholdet til de tilknyttede vognmænd.

»Går vi længere ned, så er der vognmænd, som er i krise. Og nogen af dem mener, det er fordi vi “stjæler” fra dem. Men hvis vi stjæler vognmændenes penge, hvorfor kører de så ikke for nogle andre?« sagde Tullberg i sit provokerende indlæg og skyndte sig at tilføje, at de tilknyttede vognmænd gør et kæmpe stykke arbejde.

Det gælder ifølge direktøren både de danske og udenlandske vognmænd, og han lagde ikke skjul på, at andelen af udenlandske biler er stigende.

»Hvis det er billigere at køre med udenlandske biler, så kan det jo ikke nytte noget, at vi med vold og magt vil køre med danske biler. Det er jo ikke noget, vi bestemmer - det gør markedet. Man må levere det, markedet efterspørger - man må tilpasse sig,« sagde Tullberg, der sluttede med følgende sentens til illustration af DSV’s situation i forhold til “krise eller udvikling?”:

»I DSV betragter vi stilstand som lig med tilbagegang.«

De øvrige paneldeltagere var vognmand Kim Johansen, salgschef Anker Nørlund, Maersk Logistics Danmark A/S og Preben Møller Nielsen fra Wilson Logistics Holding AB.

Læs også artiklen: Naturligt at flytte hen hvor det er billigst

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062