23948sdkhjf

Der er penge at spare

I stedet for at beklage sig over de høje dieselpriser opfordres vognmændene til at sende chaufførerne på kurser i energirigtig kørsel.

Send chaufførerne på kursus og opnå en reduktion på olieforbruget på mindst 12 procent. Det er ifølge formanden for »Bagsmækken«, Bente Madsen, Aabenraa, besparelsen, hvis chaufføren nedsætter hastigheden og ændrer kørestil og gearskifte.

»Bagsmækken« er en landsklub for chaufførkoner. Har andre læsere kommentarer til Bente Madsens indlæg, hører vi gerne fra dem.

Bente Madsen har ordet

»De sidste måneder har de danske vognmænd haft frygteligt ondt af sig selv på grund af de høje dieselpriser, men faktisk ønsker de ikke at ændre på tingene.

Der findes på AMU-centrene et kursus i energirigtig kørsel, hvorfor bliver det ikke brugt som standardkursus af alle vognmænd, for der er nemlig penge at spare.

Et kursus gennemført i uge syv 1999 med deltagelse af 16 chauffører viste, at en chauffør ved ændring af gearskifte og ændret kørestil havde en gennemsnitlig besparelse på dieselolien på 12 procent.

Penge at hente

Det betyder i tal, at hvert vogntog ved 150.000 km kørsel pr. år kan spare 60001 liter diesel. Ved en listepris på 6,07 kroner er det en besparelse på 36.420 kroner.

Det kan også betale sig at sætte farten ned, for ved en reduktion af hastigheden fra 90 km i timen til 85 km i timen findes der yderligere en besparelse på minimum tre til fire procent. I danske kroner er det cirka 8500.

Kræver kun to ting

For at opnå besparelser på olieforbruget kræves der altså kun to ting af vognmanden. For det første at han benytter de kurser, der er, og for det andet, at han forlanger, at hans chauffør gør brug af dét, han har lært på kurset.

Så endnu engang må man spørge sig selv: Hvorfor bruger vognmændene ikke tid på efteruddannelse? Det er dog en del penge, vi snakker om.

Bente Madsen
Uglekær 16, Aabenraa
formand for Bagsmækken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063